Læsetid: 3 min.

Intelligente idioter

Vor mand ved musikken kan ikke koncentrere sig om det musikalske; dertil er støjen fra det siddende regime og dets støtteparti til stadighed for stor
24. marts 2006

"Ninus er meget klog," sagde Plys eftertænksomt.

"Ja," sagde Grislingen, "Ninus er meget klog".

"Og han har et godt hoved," sagde Plys.

"Ja," sagde Grislingen, "Ninus har et godt hoved."

Der herskede en længere pause.

"Det er vel derfor," sagde Plys, "at han aldrig forstår noget."

A.A. Milne: Peter Plys og hans venner (1928)

Jeg ved ikke med Dem, men da jeg læste ovenstående afsnit højt for min elskede i går aftes, kom jeg til at tænke på vor statsminister, denne Anders Fogh. Vores helt egen Ninka Ninus, en kanin, der som bekendt altid har Meget Travlt. Og Altid Ret. Det er jo det behagelige resultat, når man i alle situationer vælger at undlade at lytte til enhver given modpart. Evigt forvisset om, at man har ret. I alting. Til hver en tid. Endelig har det faderskikkelseshungrende flertal herhjemme fået en Stærk Mand at klamre sig til. En, der forstår at dele tingene op i sort og hvidt og i øvrigt har forelsket sig ubodeligt i den ubetalelige replik om, at "regeringen afviser kritikken". Hvordan kan den andet? Den har jo altid ret. På samme måde som modparten altid har uret. Det står skrevet i det dødsensfarlige kviksand, regeringen bygger på.

"If you're not with us, you're against us." Var det ikke sådan, Formand Bush udtrykte det? Et sprog, hans logrende danske discipel kan forstå. Enkelt, fyndigt og blottet for nuancer. Et sprog for sande cowboys. Og frihedskæmpere. For der er som bekendt ingen grænser for den tapperhed, bette Anders ifølge ham selv ville have udvist under den tyske besættelse af landet. For pokker, hvor ville han have været sej! Der er nu ikke noget som en lænestolshelt, når man lever i et overskudsland, hvor der er fred og ingen fare, mens gaderne flyder med svinefedt, hundelorte og det affald, dens noble indvånere med velberådet hu smider ud af deres bilvinduer.

Når man for pokker nu med held har vundet et par valg på en laber cocktail af følelser, fordømmelser og fordomme med rigelige løfter om forbud og fængslinger: ah, der er nu ikke nogen som frihedselskende liberalister, der virkelig kan stramme tommeskruen, hvad angår frihedsberøvelse og hård, konsekvent afstraffelse af dem, der ikke er født med en guldske i munden.

For dygtig er han jo. Måske ligefrem klog. At løgn, manipulation og røvfordrejninger falder ham lige for er en del af hans politiske talent. Og han har en vision. For Danmark. Jeg ved bare ikke rigtig længere, hvad den går ud på. Men den benytter p.t. det gamle machiavelliske trick med at divide and conquer. Så splid langt ind i fjendens rækker og benyt den deraf opståede forvirring til at hugge de røde svin ned for fode.

De røde svin er som bekendt alle dem, der ifølge hans voldsomt George Bush-inspirerede retorik ikke er ubetinget for regeringens politik og gerninger. Landsforræderne, som det hedder på nydansk. Så der er vel tale om en pæn flok, selvom den altså p.t. strategisk set står splittet. Det er dygtigt gjort. Måske lige frem smart. Men klogt -?

Det minder os så om den store teologiske begavelse og fædrelandsfrelser Søren Krarups feltråb Til kamp for Fædrelandet. Det betød kort sagt, at søle 'Fædrelandets' navn ubodeligt til i international sammenhæng. Og gav sig endvidere udslag i den mest møgbeskidte serie smædekampagner, siden jeg må ikke sige hvornår. Det er nemlig blevet os pålagt fra højeste sted ikke at sammenligne disse blindt nationalt orienterede bekvemmelighedssocialister med forgængere af samme slags. Så kun lige dette hvis disse danske folkegardister må drive gæk med ytringsfriheden og føre den ud på det yderste overdrev, hvorfor hulen skal modparten så skoses, straffes og fængsles for at gøre det samme. Landsforrædere, det kan I saftsuseme selv være.

Som i øvrigt Venstres politiske ordfører, Jens Rohde, der som bekendt mener, at FN-kritikken er "fuldstændig grundløs" - og at det er grundløst, at kalde Dansk Folkeparti for et parti på det yderste ekstreme højre. Det ekstreme højre, det er nemlig osse os, kunne han lige så godt have sagt. Jo vist er de både dygtige, smarte og begavede. Som intelligente idioter.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her