Læsetid: 1 min.

Irak vil selv styre Basra

7. juli 2007

Den irakiske premierminister Nuri al-Maliki kræver, at hans styrker overtager sikkerheden i den sydlige provins Basra fra de britiske tropper inden tre måneder. Det oplyste regeringskontoret i går. Maliki gav beskeden til den nye britiske premierminister Gordon Brown i en telefonsamtale.

Premierminister Nuri al-Maliki bekræfter, at det er de irakiske styrkers intention at overtage sikkerheden i Basra i løbet af de næste tre måneder, siger regeringskontoret i en udtalelse. Udmeldingen fra Nuri al-Maliki kommer kun et par uger efter, at den irakiske bataljonschef Hussein Ali kritiserede den danske tilbagetrækning, da de irakiske soldater endnu ikke var klar til selv at stå for sikkerheden. Reuters

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu