Læsetid: 1 min.

Italiens præsident accepterer Prodis afskedsbegæring

Den italienske præsident accepterede onsdag premierminister Prodis afskedsbegæring i kølvandet på et afstemningsnederlag i Senatet
22. februar 2007

Italiens præsident, Giorgio Napolitano, accepterede i går den italienske regerings afskedsbegæring, oplyser politiske kilder over for det britiske nyhedsbureau Reuters.

Premierminister Romano Prodi besluttede at træde tilbage efter at hans brede centrum-venstre koalition tidligere i går tabte en afstemning i Senatet om Italiens mili-tære engagement i Afghanistan.

Ifølge kilden indgav Prodi sin afskedsbegæring til præsidenten i går aftes. Præsident Napolitano accepterede begæringen, og vil i dag indlede forhandlinger med politiske partier om dannelsen af en ny regering.

Afstemningsnederlag

Regeringens afsked kommer, efter at det tidligere i går ikke lykkedes Prodi at samle flertal i Senatet for Italiens fortsatte tilstedeværelse i Afghanistan.

I en afstemning om det italienske militære engagement opnåede regeringen ikke det nødvendige flertal på 160 stemmer i Senatet. Kun 158 stemmer kunne det blive til.

Resultatet af afstemningen var ikke bindende for Prodi-regeringen, der kom til magten i maj sidste år. Alligevel indkaldte Prodi sine ministre til et ekstraordinært møde, hvor beslutningen om at indgive afskedsbegæringen blev taget.

Flere venstreorienterede medlemmer af regeringskoalitionen er modstandere af den italienske tilstedeværelse i Afghanistan og en planlagt udvidelse af en amerikansk militærbase i Italien.

Selv udenrigsminister Massimo D'Alema havde inden afstemningen i Senatet antydet, at regeringen burde træde tilbage, hvis den tabte afstemningen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu