Læsetid: 2 min.

Jens Rohde anklages for politisk plat

Venstres politiske ordfører, Jens Rohde, møder massiv kritik for at gamble med Muhammed-tegneres sikkerhed
4. marts 2006

Venstres politiske ordfører, Jens Rohde, udsættes nu for kritik, efter at han torsdag aften i et direkte interview i TV-Avisen fortalte, at det på et fortroligt møde med Muhammed-tegnerne nogle uger tidligere var kommet til hans kendskab, at 12 muslimske mænd havde forsøgt at opsøge datteren til en af tegnerne på hendes skole.

"Jeg prøvede blot at anskueliggøre tegnernes fuldstændigt uholdbare situation, og hvorfor jeg synes, at både politikere og borgere skal rejse sig op og slutte en moralsk ring omkring tegnerne," siger Jens Rohde.

Ifølge Informations oplysninger var der ikke tale om "12 muslimske mænd", men om en række af pigens skolekammerater, der opførte sig truende.

Jens Rohde erkender, at hans udlægning af hændelsen er unøjagtig og beklager over for både tegnere og pigen.

"Det er meget uheldigt, hvis det her giver nogen problemer. Ingen er mere ked af det end jeg, hvis det gør det. Det var dumt over for datteren," siger han.

Formand for Dansk Journalistforbund, Mogens Blicher Bjerregaard, mener, at Jens Rohdes fremgangsmåde er kritisabel. Journalistforbundet ser det som sin opgave at beskytte de 12 tegnere, og formanden er derfor kritisk over for Jens Rohdes gengivelse af begivenhederne.

"En af de faktuelle fejl er blandt andet billedet af 12 muslimske mænd. Det er helt forvrænget og ude af proportioner," siger Mogens Blicher Bjerregaard.

"Det er uanstændigt, at en højt profileret folketingspolitiker bruger medierne til at udbasunere den slags historier, der kan forværre situationen for tegnerne og deres familier. Det er forargeligt," siger han.

Mogens Blicher Bjerregaard anklager Jens Rohde for at skabe yderligere problemer for tegnerne, og talsmanden for tegnerne, Claus Seidel, er enig.

"Det går ikke, at en politiker går i offentligheden med emner, der er blevet diskuteret på et fortroligt møde," siger Claus Seidel.

Forskellen på, om 12 muslimske mænd opsøger en pige på hendes skole, eller om der var tale om en flok skolekammeraters ubehageligheder, kan Jens Rohde godt få øje på.

"Der er unægtelig en forskel," siger han.

Formand for de konservative, Bendt Bendtsen, ville i går ikke udtale sig i sagen af hensyn til tegnerens familie.

Socialdemokratiets retsordfører, Morten Bødskov, mener, at Jens Rohde "gambler med tegnernes sikkerhed."

"Vi håber, at dette er en fortalelse. Hvis han bevidst har valgt at bruge disse oplysninger i Venstres diskussion med toppen af dansk erhvervsliv, så har han kalkuleret med, at dette kunne skabe yderligere usikkerhed om deres situation," siger han.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her