Læsetid: 1 min.

Journalistik og poesi

14. juni 2007

For præcis hundrede år siden gjorde Sophus Claussen sin entré på den litterære scene, ganske vist i en beskeden rolle, nærmest som at komme ind med et brev på en sølvbakke. Det var som oversætter af tyske noveller bragt som føljetoner i hans fars avis, Lolland-Falsters Folketidende. Da var han 17 år gammel, så der går et par år før det ligner rigtig journalistik og digtene begynder at dukke op på tryk. Det kan man nu følge i den omfattende bibliografi, som Tom Engelbrecht og René Harring har udarbejdet. Det indeholder bl.a. en kronologisk fortegnelse over den samlede produktion, som er overraskende stor.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her