Læsetid: 2 min.

Kære Anders

Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke sker en stramning på indpakningsreglerne, så der klart og tydeligt står, at produktet er langtidsholdbart
11. august 2005

Sommeren er i fuld sving, og de fleste danskere er tilbage ved systemets trivielle gang efter en velfortjent ferie, der er overstået alt, alt for hurtigt.

Personligt har jeg igennem den sidste måned været skønne steder henne i det dejlige land. Samsø, Randers, Vig og Vesterbro, for det ikke skal være løgn. Tiden er blevet brugt på blandt andet at lave lækker mad hver aften til mine kære, bekendte og dem, der bare ville smage, og netop dette emne kommer mit spørgsmål til dig til at handle om.

I min iver for at tilberede disse retter, har jeg støvsuget alle mulige forskellige supermarkeder, som findes her i Danmark, og der er noget, der ikke stemmer. Jeg synes at erfare, at mejeriudbuddet langsomt men støt er ved at skifte fra friske og korttidsholdbare produkter til flere og flere højpasteuriserede og kedelige tørmælksprodukter. Ved første øjekast er disse indpakket i flotte, superlækre og som regel farverige kartoner, der for de flestes vedkommende synes at forekomme indbydende og fristende.

Det er her, at min fortvivlelse kommer til syne, for jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor der i den danske lovgivning ikke sker en stramning på indpakningsreglerne, så der klart og tydeligt står, at produktet er langtidsholdbart og derfor ikke, som det prøver at udgive sig for, er friskt til folket!

Det undrer mig, at det ikke nævnes, fordi disse produkter normalt produceres til bjergbestigere, antarktiske ekspeditioner og rumrejser, hvor føden skal kunne holde sig virkeligt længe og derfor ikke ligger op til en vis nydelse og livskvalitet - som man ellers kunne savne i hverdagens trummerum!

Jeg kan godt se, at det er en klar fordel, set fra producenternes og købmændenes synsvinkel, at kunne omvende danskerne til tørmælk og UTH-behandlet mælk, da spildprocenten så pludselig er væk på grund af den ekstreme forlængelse af madens holdbarhed.

Men for forbrugerne er det ved at blive en jungle, hvor indpakningen virker frisk og med naturlig omtanke til maden, dyrene og naturen, men hvor virkeligheden er noget ganske andet.

Så derfor, kære Anders Fogh, skulle vi ikke tage en lille løbetur, hvor jeg kunne forklare dig lidt om problemet, og derefter strikker du stramningerne sammen, så vi igen i Danmark kan bevare de friske, skønne mejeriprodukter og ikke ende i det rene gøgl, hvor vi inden for en ikke alt for lang årrække kun kan købe tørmælk eller UTH? Som industrien ønsker at sælge under falsk varebetegnelse.

Hvad siger du, er du frisk?

MVH

Nikolaj Kirk

PS: Jeg løber også, så vi kan godt snakke undervejs.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her