Læsetid: 2 min.

Kære Anders

9. juli 2005

Kære Anders
Ferie fra Filmskolen. Havde tænkt mig et rigtigt sommerpostkort, idyllisk, muntert (»Solen skinner. På billedet står jeg bag kirken og tisser«). Har også skrevet det (tissede faktisk ikke).
Sådan nogle kort skal ikke sendes. Ingenting er rigtig lykkedes. Eksekutionerne fra venstre (den politiske korrekthed) er afløst af eksekutioner fra højre (den kristne nationale propaganda). Folk trues på deres job, de upopulære meninger kues.
Jeg har selv i et lille bitte-bitte hjørne været med. Jeg fortryder ikke deltagelsen. Jeg fortryder effekten. Korrekthedens mentale tilstand, dens slogans, lette forklaringer, er blevet afløst af en ny korrekthed, slogans, lette forklaringer. Jeg brækker mig.
Man kan stadig ikke sige noget som helst uden at blive henrettet. I et veloplagt interview siger von Trier, at dansk films risiko er, at den bliver tom. Straks gentager Frevert fra Dansk Folkeparti, at von Trier måske ikke skulle have statspenge til at lave film (»tilskuerantallet skal bestemme«). Jeg vil ikke være med i en nation, der kan tænke sådan.
Jeg er slet ikke enig i Triers politiske synspunkter. Men den danske nation har solet sig i hans exceptionelle geni og nogen af dens resultater for dansk film.
Film som Breaking the waves, Vinterbergs Festen, Scherfigs Italiensk for begyndere, Biers Elsker dig for evigt har skabt Danmark som en moderne kulturnation i verden.
Nu siger én indflydelsesrig person, at Trier ikke skal have penge (to kr. pr. borger). Bare et par udtalelser sætter en flod af mistro i gang. Jeg stiger af. . Virkeligheden mobbes. Mennesker mobbes. Fremmede mobbes på grund af hudfarve. Det er sat’me svinsk.
Jeg vil ikke inficeres af islam, jeg mener ikke, at en palæstinensisk stat er en selvfølge under det nuværende islam, jeg var for USA’s angreb på Irak (men var heller ikke dengang for en fortsat besættelse), jeg tror Live 8 koncerten er et fake nummer, jeg tror ikke på nødhjælpstanken over for de fattige lande og heller ikke på gældseftergivelsen. Jeg ser korruptionen som en dødelig fare. Jeg ser hiv/aids. Jeg ser krigen.
Jeres verden ser jeg nu ligesom de politisk korrektes: et mediestunt.

Venlig hilsen
Mogens Rukov

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her