Læsetid: 5 min.

Kære Ginger Spice!

3. juni 1998

KÆRE GINGER SPICE, eller Geri Halliwell, som du jo rigtigt hedder.
Jeg skriver egentlig til dig for at fortælle, at jeg på den ene side er ked af din beslutning om at forlade Spice Girls. Det bliver jo ikke det samme uden dig. Omvendt må jeg sige, at jeg respekterer dit valg, og jeg vil med tiden lære at tage til takke med de fire andre, Mel C, Mel B, Emma og Victoria.
Jeg hedder Lisa, og jeg er 12 år og bor sammen med mine forældre og min storesøster Malene på 17 i et parcelhuskvarter i Odense i Danmark. (Malene har hjulpet mig lidt med brevet, for hun er god til det der med ord, og hun er lige så stor en fan som jeg). Da jeg i 1996 hørte jeres første hit "Wannabe" første gang, var jeg solgt, især da jeg på MTV så videoen til sangen. Der var bare så meget gang i den, og I var bare så seje, da I fik de mænd på den restaurant til at tabe mælet. Hurtigt blev jeg og mine venner klar over, at I var noget særligt. Mine klassekammerater og jeg hørte jeres musik i frikvartererne og begyndte at gå i samme slags tøj som jer. Det har vi gjort i halvandet år nu. Jeg har både plateausko, farverigt løst tøj og en stram gul kjole, og om et par år finder jeg nok ud af at købe en wonderbra. Faktisk går jeg i samme slags tøj som min storesøster (bare i lidt mindre størrelse, selvfølgelig).

I SLUTNINGEN AF februar var jeg i biografen for at se jeres film Spice World. Vi var en hel flok, der var inde og se den. Ja, både min storesøster og vores forældre var faktisk med i biografen den søndag eftermiddag, to dage efter premieren (vi kunne ikke få billetter til om fredagen). Det var virkelig en god film. Jeg har faktisk købt den på video. Jeg har dog ikke købt Spice-make-up-sættet, penalhuset og dagbogen, men jeg har farvet en hvid stribe i mit røde hår, så jeg ligner lidt dig, Ginger. Jeg kan faktisk godt lide dig, fordi du virker som om du med dine 26 år har lidt ekstra power, (Girl Power, hi, hi) end de andre. Min storesøster siger godt nok, at det var lidt for latterligt, da du sagde, at Margaret Thatcher var den første Spice Girl. Jeg kender ikke rigtigt Margaret Thatcher, men jeg er egentlig også ligeglad. Det vigtige for mig er, at I er så positive og glade, og at man selv bliver i godt humør af at se og høre jer. Faktisk har jeg været en rigtig glad pige, siden jeg hørte jer første gang.
Min storesøster og jeg var også ovre i København i forrige uge og se den første af jeres to koncerter, den om fredagen. Vi sad også uden for hotellet, det der på Kgs. Nytorv, dagen efter for at få et glimt af jer inden i skulle give den anden koncert. Men det var nu lidt af en 'sviner', at I gik ud af sidedøren og ind i den bus, hvor man ikke engang kunne se gennem ruderne. Det var sgu' lidt tarveligt. Men i det mindste havde vi til koncerten fået jer alle fem at se. Godt jeg ikke bor i Norge. De blev snydt for dig. Jeg ved ikke, hvad I skændtes om i flyveren fra Helsinki, men jeg kan forestille mig, at der var gang i den. Sagde I "bitch" til hinanden?

LIGE I STARTEN, da jeg begyndte at være Spice-fan (jeg var ti et halv år), syntes mine forældre, at det var for tidligt at gå op i tøj, image og udseende. Især, fordi de havde set nogle nøgenbilleder af dig i en avis. Det var vist de smukke billeder, som en spansk fotograf tog af dig for nogle år siden. En dag hørte jeg dem snakke ude i køkkenet, hvor min mor sagde, at "Lisa burde lege med dukker og hoppe i sjippetov uden for. Hun skal da ikke stå og danse foran spejlet og vrikke med hofterne." Så sagde hun noget med, at barndommen forsvinder, og at jeg blev teenager for tidligt. Så sagde min far: "Hvad med dig selv, havde du ingen idoler da du var barn?" Så sagde min mor: "Jamen, Hans, da ikke så tidligt."
Aj, altså. Hun gik garanteret selv op i tøj i min alder, bare en anden slags tøj. Og hun havde selv sine drømmepiger, det ved jeg. Hendes var bare nogen, der holdt deres kæft og var smukke. Undskyld, Geri, men du og de andre Spice Girls er jo ikke billedskønne på den måde. Men I har udstråling og siger, hvad I mener. Det kan jeg godt lide. Efterhånden blev mine forældre da også mere og mere overbeviste om, at det var godt for mig at være Spice-fan. De kunne jo se, at jeg blev glad. Men de har stadig ikke fattet hvorfor.

NU SKRIVER aviserne en hel masse om, at det kommer til at koste dig dyrt at bryde med de fire andre (og sponsorkontrakterne). 60 millioner kroner, siges det. Det lyder af meget, men I skulle jo være gode for 150 millioner kroner hver, så det overlever du nok.
Spørgsmålet er, om Spice Girls kan overleve uden dig, Geri. Det tvivler nogen af aviserne på. Jeg tror nu nok, at de skal klare den USA-turné alligevel. Det gik jo godt i Oslo. Min forældre tror, at jeg er ulykkelig nu, hvor du har forladt gruppen. Min far kom endda (uden at min mor så det) og gav mig telefonnummeret til den der kriselinje ovre i England, man kan ringe til. Ja, jeg kunne endda bare tage mobilen med op på værelset. Det er nu ikke nødvendigt, for jeg har både snakket med Malene (min søster) og Fatima fra min parallelklasse. Hun ligner lidt - og synes specielt godt om - din 'fjende' i gruppen, Mel B, men vi er ikke blevet uvenner over det af den grund. Vi har da længe vidst, at det ikke gik så godt mellem dig og Mel, og det har vi da hele tiden været totalt kolde overfor. Sådan er det.
Det er som om, mine forældre tror, at jeg går psykisk ned på det her. Hallo. Min storesøster overlevede da også, at Take That blev opløst. Og min far, at Beatles stoppede. Så meget har jeg da lært af jer Spice Girls: Jeg havde da ikke tænkt mig at dyrke jer resten af mit liv. Snarere at dyrke mig selv. Men måske beholder jeg den hvide stribe i mit røde hår lidt endnu. Held og lykke, Ginger.
Med venlig hilsen, Lisa.
brun

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her