Læsetid: 1 min.

KALENDER

4. september 2006

- Tirsdag den 5.9. Kl. 13.15-15: Center for Afrikastudier, KU: 'EU og Afrika'. Gæsteforlæsning ved adjungeret professor Poul Nielson. Poul Nielson er cand. scient. pol. fra Aarhus Universitet og har gennem mange år haft en central placering i dansk politik. I 2000 blev han udpeget til kommissær for udviklingsspørgsmål i EU-kommissionen, et hverv han bestred frem til 2004. Siden er Poul Nielson blevet udnævnt til adjungeret professor i europæisk politik og udviklingsstudier ved Aalborg Universitet. På baggrund af sin store erfaring som central beslutningstager i EU's udviklingspolitik vil Poul Nielson i seminaret tale om forholdet mellem EU og Afrika.

Arrangør: Center for Afrikastudier

--

- Ondsdag den 6.9. kl.12.45-14: Institut for Statskundskab, KU, rum 18.01.11: 'Denmark, the EU and the Cartoon Crisis', Jean Monnet forelæsning ved Tøger Seidenfaden, chefredaktør på Politiken

Arrangør: Jean Monnet Guest Lectures, hl@ifs.ku.dk

--

- Torsdag den 7.9. Kl. 19.30, Nye KUA, lokale 27.0.17: 'Dansk Sprognævn - fremtidens udfordringer og planer.' Direktør for Dansk Sprognævn, ph.d. Sabine Kirchmeier-Andersen vil give et overblik over planerne for en sprogportal i samarbejde med Det Danske Sprog- og Litteraturselskab og for den nye retskrivningsordbog som er under udarbejdelse. Derudover vil hun beskæftige sig med nævnets fremtidige udfordringer: Hvad indebærer den nationale sprogpolitik, som bl.a. fastslår at dansk skal være et komplet og samfundsbærende sprog samtidig med at der tillades parallelsproglighed mellem dansk og engelsk?

Arrangør: Selskab for Nordisk Filologi

--

- Fredag den 8.9. Kl. 10-11.30, Festsalen, Frue Plads. KU: 'Debat med Solana: Europa i verdens brændpunkter'. Konflikterne i Mellemøsten udgør en stadig større trussel for den internationale fred og sikkerhed. Seneste eksempel er krigen i Libanon, hvor en international styrke skal skabe fred i området. Men hvilken rolle spiller EU på den internationale scene i dag? EU's repræsentant for den fælles udenrigs- og sikkerhedspolitik, Javier Solana, besøger Københavns Universitet. Under sit besøg fortæller Solana om, hvordan EU bidrager til at fremme en fredelig løsning på verdens konflikter. Talen og debatten holdes på engelsk. Alle er velkomne.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu