Læsetid: 1 min.

KALENDER

10. april 2006

-Tirsdag den 11. april kl. 18:15-21:45 - Dansescenen, Øster Fælled Torv 34, Kbh Ø. 'Ritual eller ritualisering i scenekunsten' Foredrag ved Kim Skjoldager-Nielsen, dramaturg og stud.mag. i Teatervidenskab, KU. Blandt forskere hersker der overvejende enighed om, at teatret og dansen har en oprindelse i religiøs kult og ritual, som kan spores i al fald til Det klassiske Grækenland. Også senere i de sceniske kunstarters historie finder vi koblinger til kult og ritual: f.eks. i middelalderkirkens liturgiske spil og i det 20. århundredes forsøg på genfinde teatrets nødvendighed. I nyere former for dans og i performanceteater genkendes tillige ofte træk, der minder om rituel adfærd. Men er det da ritual? Kan scenekunst virke som ritual?

-Torsdag den 12. april. Kl. 18:15-21:45 - Dansescenen, Øster Fælled Torv 34, Kbh Ø. 'Seksualitet, krop og køn på scenen'. Foredrag ved Jacob Rico Bojsen, stud.mag. i Teatervidenskab og Kønsforskning, KU. Trods det umiddelbart stigende frisind vinder traditionelle værdier om seksualitet, krop og køn indpas i samfundet. Det er som om, vi ikke kan slippe idealerne for den naturligste seksualitet, det rigtigste køn og den bedste krop. Problemet er, at idealer skabes via de historier, som fortælles og udleves. Efter forestillingen vil der være ARTIST TALK med performer og koreograf Anders Christiansen samt danserne Anne-Claire Theissen, Louise Hyun Dahl, Mette Molich og Amia Miang. Arrangør: Anders Christiansen og (stillleben) 18-04-2006

-Tirsdag den 18.4. kl 13-15 - Alexandersalen, Bispetorv Annekset, Bispetorv 1-3, 1167 København. 'Europe, What Now' Ved pro-rektor Lykke Friis fra Københavns Universitet. Foredrag i forelæsningsrækken 'What is Europe - what should Europe become' Arrangør: Europa i forandring

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her