Læsetid: 1 min.

Katastrofal klyngebombepå Kaleidoskop

'Aarhundredet' eksploderede ved en fejludløsning torsdag aften. Teatret Kaleidoskop fremstår stærkt beskadiget. Samtlige kunstnere meldes sårede. Tilskuere i chok
5. november 2005

Aarhundredet skulle have været et festfyrværkeri af en 10 års jubilæumsforestilling for Kaleidoskop.

Aarhundredet skulle have været et internationalt fiktionsorgie af driftig dramatik, sansende scenografi og medrivende musik - om den europæiske ondskab og magtliderlighed fra Første Verdenskrig over kz-lejrene til Irak-krigen.

Aarhundredet skulle have været dén kunstneriske præcisionsfiktion, der kunne udsætte Jokum Rohdes retfærdighedstanker for spionperspektiv, Martin Tulinius' instruktionssceneri for realismeforvrængning - og Klaus Risagers musik for Alexanderplatz-dekadence.

Aarhundredet skulle have været Kaleidoskops bud på en æstetisk og etisk opdateret 'Woyzeck'-succes.

Aarhundredet skulle have været alt det, den ikke blev.

'Aarhundredet'. Tekst (usammenhængende, uredigeret, uegal): Jokum Rohde. Instruktion (ubehjælpsom, upræcis, umorsom) og scenografi (udimensioneret flisedepression i grønt): Martin Tulinius. Musik (uimodståeligt drævende, men udviklingsløs Waits-hilsen): Klaus Risager. Lys (unuanceret Sturm und Drang): Lars Egegaard Sørensen. Dramaturgi (udgangsløst labyrintisk): Nicole M. Langkilde. Program (uomhyggeligt): Kaleidoskop og e-types.

Medvirkende (udaset kæmpende til sidste fiktionsbloddråbe): Jesper Lohmann, Andrea Vagn Jensen, Regitze Estrup, Troels II Munk, Gaia Rosberg, Sune Qvistgaard Geertsen, Morten Bo Koch samt 11 statister.

Premierelængde (uendelig): Tre timer og 10 minutter. Kaleidoskop i Kanonhallen til 23. nov.

www.kaleidoskop.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her