Læsetid: 1 min.

Klimapanel vil skærpe klimaadvarsel

20. januar 2007

*Et FN-panel, der beskæftiger sig med klimaændringer, står foran at udsende dets hidtil kraftigste advarsel om, at menneskelig brug af fossilt brændstof er med til at fremkalde den globale opvarmning, oplyste informerede kilder i går.

Et udkast til en FN-rapport, som 2.500 forskere står bag, mener, at det er "meget sandsynligt", at menneskelig aktivitet er hovedårsag til den globale opvarmning de seneste 50 år, siger kilderne. Det er en skærpelse af konklusionen fra panelets seneste rapport fra 2001, hvor det fandt, at menneskelig aktivitet var en "sandsynlig" årsag.

Det Mellemstatslige Panel om Klimaændringer (IPCC) ventes at offentliggøre sin nye rapport den 2. februar.

Reuters

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu