Læsetid: 1 min.

Københavnsk teaterstrid fortsætter

Folketeatret forsøger fortsat at undgå en fusion med Det Danske Teater
10. januar 2007

Folketeatrets medarbejdere, bestyrelse og ledelse med teaterchef Malene Schwartz i spidsen er i oprør over udsigten til en fusion med Det Danske Teater.

Efter hektisk mødeaktivitet i weekenden måtte bestyrelsesformand Jens Wittrup Willumsen mandag kaste håndklædet i ringen og konstatere, at han ikke kan samle sin bestyrelse om fusionsplanen. Håbet er stadig at undgå en fusion. Ifølge Folketeatret er der hverken økonomiske eller saglige argumenter for en sammenlægning. Teatret vil hellere arbejde tæt sammen med landsdelsscenerne i Odense, Aalborg og Århus end at blive lagt sammen med landets største turnéteater.

Folketeatret skulle senest mandag svare på udspillet fra paraplyorganisationen Københavns Teater, som har meddelt, at der om nødvendigt bliver tale om en tvangsfusion. I stedet har Folketeatret fået yderligere en uge til at drøfte sagen, men ifølge Jens Wittrup Willumsen har et brev fra Københavns Teater i sidste uge skabt dårlig stemning og skadet muligheden for en aftale. Han kalder tonen for "upassende".

I brevet gjorde Københavns Teater det klart, at man er parat til at smække pengekassen i over for den selvejende institution Folketeatrets Teaterselskab, når den nuværende aftale udløber den 30. juli 2007, hvis ikke Folketeatret og Det Danske Teater kan blive enige om en frivillig sammenlægning.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her