Læsetid: 1 min.

Kommuner svigter tilsynspligt

Traumatiserede børn på krisecentre får sjældent besøg af en socialrådgiver fra kommunen, selv om det er k0mmunens pligt
14. september 2006

Knap halvdelen af de kommuner, der huser et krisecenter, førte sidste år ikke tilsyn med de børn, der opholdt sig på centrene. Det fremgår af en rapport fra Landsorganisation af Kvindekrisecentre (LOKK). Her kan man læse, at kommunerne undlader at føre tilsyn til trods for, at centrene stadig oftere gør opmærksom på børnenes behov. Som flere eksperter påpegede i Information i går, døjer børnene med traumer og problemer i skolen.

En af de kommuner, der stadig vender det blinde øje til, er Køge Kommune.

"Hvis statistikken er udtryk for en mangelfuld kontakt til barnet, er det naturligvis kritisk. Men der kan jo godt have været en omsorg og en kontakt til barnet uden om det, man på krisecentret kalder et tilsyn," siger Køge Kommunes Børn- og Ungedirektør, Inger Andersen. Mens Køge ikke har aktuelle planer om at ændre deres praksis, reagerede Århus Kommune anderledes på at optræde i den uheldige statistik.

"Med det samme, vi blev opmærksom på situationen, fik vi overblik over vores forpligtelser og instrueret Socialcenter Syd i, at det var deres ansvar. Nu holder de jævnligt møder, hvor de får kendskab til børnene og dermed også kan skride ind ved akutte hensyn," siger socialchef Leif Gjørtz Christensen.

Nu kommer kommunen så på besøg hver tredje måned og kigger til børnene på Århus Krisecenter.

Det er godt, men langtfra nok til at møde børnenes behov, mener centrets leder, Jette Sølvhøj. Sommeren igennem har der konstant boet mellem 17 og 26 børn på centret, og der er kun en enkelt børnepædagog til at tage sig af dem.

"Vi ville ønske, vi kunne give børnene noget mere tryghed og omsorg, når de kommer. Vi kan give dem noget, men slet ikke nok," siger Jette Sølvhøj.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her