Læsetid: 1 min.

Kort om Lyrikvännen

22. marts 2007

Og i et pænere layout. Det første nummer fejrer de to nyindvalgte medlemmer af Svenska Akademien, Kristina Lugn og Jesper Svenbro, begge fortrinsvis lyrikere og begge tidligere nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris, dér dog uden held. De beskrives i artikler af diverse kolleger og bidrager selv med nyt. Kristina Lugns besnærende hverdagssprog er mineret med diskret groteske billeder og ironisk dobbeltspil, mens Svenbro navigerer i en omfattende klassisk kulturtradition. Markeret gennem titler som henholdsvis "Hej då, ha det så bra!" og "Vid budet att Santo Bambino di Arcoeli slutligen stulits av maffian". Man satser åbenbart på tematiske numre, da det næste annonceres som helliget Gunnar Ekelöf.

Abonnement på www.lyrikvännen.se.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu