Læsetid: 2 min.

Krimier til kufferten

Skal der krimier med i kufferten til sommer, har det sidste års tid budt på en række udgivelser, hvor kvalitet og spænding går op i en højere enhed
4. juni 2005

Sara Blædel: Kald mig prinsesse, Lindhardt og Ringhof

Blot den anden roman fra forfatteren, der allerede har fået prædikatet "Danmarks nye krimidronning".

Sikkert fortalt historie fra det moderne København - og en barsk advarsel til piger i alle aldre om ikke at kaste sig hovedkulds ud i et netdating-eventyr.

Dan Brown: Engle og dæmoner, hr. Ferdinand

Hvis man har læst Da Vinci Mysteriet - og hvem har efterhånden ikke det? - vil man sikkert også sætte pris på denne i bogstaveligste forstand gådefulde thriller, der udspiller sig i Rom - uden at røbe for meget: Der ryger et par kardinaler af panden! Højpotent thriller, på én gang rasende underholdende og vildt usandsynlig.

Og den er altså skrevet inden Da Vinci Mysteriet, selv om den udkom senere på dansk.

John Grisham: Den sidste nævning, Aschehoug

Spændende og generøs roman fra livet i Sydstaterne i 1970'erne.

Grisham lever også denne gang op til de bedste traditioner i amerikansk fortællekunst, han har suverænt styr på sit miljø og byder både på gedigne gys og afvæbnende humor.

Camilla Läckberg: Isprinsessen, People's Press

Netop udkommet debutroman, der har vakt furore i Sverige.

Med baggrund i sin hjemby, fiskerflækken Fjällbacka nord for Göteborg, har den 30-årige debutant brygget en historie sammen, hvor der ikke er sparet på virkemidlerne: mord og selvmord, hustruvold, pædofili og meget andet skidt - men også en del fra den anden skuffe: spirende lykke og kærlighed.

Anmeldes her på siden

Ole Frøslev: Den grønne bar, Lindhardt og Ringhof

Atmosfæremættet, velskrevet og troværdig politihistorie fra besættelsestidens København, planlagt som første bind i en serie med fællestitlen Mørketid.

En bog, man ligefrem kommer til at holde af - jeg glæder mig allerede til næste bind.

John Grisham: Mægleren, Aschehoug

Atmosfæremættet thriller i absolut superklasse. Advokaten Joel Backman bliver frigivet fra fængslet og plantet i Bologna - blot for at agere skydeskive for CIA, Mossad, den kinesiske efterretningstjeneste og flere andre.

Hvem får først ram på ham?

Karin Alftegen: Bedrag, Tiderne skifter

Den svenske forfatter væver denne fortælling om fire 'nutidsmennesker' sammen med et suverænt overblik og et raffinement, der ikke er til for sin egen skyld, men en integreret og overbevisende del af fortællingen.

Ja, Strindberg havde ret, det er sgu synd for menneskene.

Arnadur Indridason: Tavs som graven, Forum

Både på det fortidige og det nutidige plan er det et Reykjavik på vrangen, et Island gråt i gråt, Indridason i denne i mange henseender grumme roman opruller for os.

Den er endnu bedre end forgængeren Nordmosen, der også var en rå og ramsaltet sag.

Karin Fossums forfatterskab

Hvis man føler trang til at læse med mindre haglspredning end her foreslået og tage et forfatterskab op, vil jeg anbefale norske Karin Fossum, der inden for de seneste år har udsendt en række intenst spændende romaner på dansk - Jonas Eckel, Sorte sekunder og Natten til fjerde november er til trods for deres relativt beskedne længde righoldige på (skøn)litterære vitaminer.

Og det tager man jo gerne med i købet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her