Læsetid: 1 min.

Kritik af militærkøretøjer bekymrer danske soldater

Danske militærkøretøjer i Afghanistan mangler særlig beskyttelse mod vejsidebomber. Soldaternes fagforening undrer sig og opfordrer til, at problemet løses.
5. september 2006

Ny kritik af sikkerheden i de danske militærkøretøjer i Afghanistan, undrer soldaternes fagforening. Hvordan kan man sende køretøjer uden det fornødne udstyr i krig, lyder reaktionen.

10 danske soldater deltager i genopbygningen i Afghanistan, men deres køretøjers tilstand betyder, at soldaterne ikke har været uden for deres lejr, oplyste TV-avisen mandag aften. Bilerne mangler et særligt system, der kan forebygge angreb med vejsidebomber - det såkaldte ECM. Det er et problem, lød det fra soldaternes chef, major Søren Bruun Rasmussen.

Formanden for Hærens Korporal- og Konstabelforening (HKKF), Flemming Nielsen, er enig.

"For mig at se er ECM afgørende i forhold til beskyttelse mod vejsidebomber. Ikke at det beskytter 100 procent, men det er et væsentligt element i beskyttelsen," siger Flemming Nielsen til Ritzau. Han mener, at militærkøretøjer i Afghanistan bør have ECM.

I weekenden var en anden militærmand på banen med kritik af de danske køretøjer i Afghanistan. HKKF mener dog ikke, at man gambler med soldaternes sikkerhed, men opfordrer Hærens Operative Kommando (HOK) til at spidse øre.

"Hvis HOK har en chef dernede, der er bekymret, synes jeg, at de skal tage det meget alvorligt," siger Flemming Nielsen, der nu vil gå til HOK.

Officerernes forening - Hovedorganisationen af Officerer i Danmark - er enig.

"Vi vil tage kontakt til HOK for at høre, hvad der er op og ned i denne sag," siger formanden for officererne, Bent Fabricius, til Ritzau.

Han understreger, at han ikke har ekspertisen til at vurdere, hvor vigtigt det såkaldte ECM-udstyr er.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her