Læsetid: 2 min.

Kritikere: RUC sparer på forskningen

I RUC's budget for 2007 er der flere penge til administration og færre til forskning og uddannelse, mener kritikere. Rektor Poul Holm afviser besparelserne
6. december 2006

De nydannede institutter på Roskilde Universitetscenter får en hård start. I går vedtog RUC's bestyrelse nemlig et budget, som ifølge kritikerne betyder, at institutterne i 2007 skal spare omkring syv millioner kroner. Det kommer til at gå ud over forskningen og undervisningen, mener RUC's fællestillidsmand, Mogens Heefelt:

"Der er helt er ødelæggende for en god start for institutterne, når de skal lægge ud med at spare penge," siger han.

Da rektor Poul Holm i foråret præsenterede de nye institutter, var det ellers for at "sikre den størst mulige opbakning til forskningen og få en langt mere synlig forskningsprofil," og Poul Holm har ved flere andre lejligheder forsikret, at han var en forskningens mand - men i stedet for at støtte forskningen og undervisningen er der nu bevilget flere penge til administration. I alt omkring 14 millioner kroner - og det forstår Mogens Heefelt ikke:

"Når han i sit første budget netop indfører forringelser af forskning og uddannelse, så får det hans tidligere udtalelser til at klinge meget hult," siger han.

Pengene skal ifølge budgettet blandt andet findes i den almindelige drift og i vakancer - en pause på mindst tre måneder mellem en opsigelse og en nyansættelse.

Passer ikke

Tidsånden tro er der ikke enighed om tallene. Rektor Poul Holm afviser således, at der er besparelser på institutterne:

"Det må være nogle forkerte tal, de regner med. Tværtimod tilfører vi penge til institutterne," siger Poul Holm og henviser til en ny pulje på fem millioner kroner, som skal uddeles i konkurrence mellem alle institutterne, og som nogle af forskerne og underviserne derfor får gavn af. Poul Holm lover også, at han i sin finpudsning af budgettet fil finde de 2,5 millioner, som i det vedtagne budget er sparet på vakancer:

"Den besparelse på vakancerne skal fjernes igen. Som jeg forstod det, var det en del af aftalen - og jeg er i gang med at finde pengene," siger han.

I bestyrelsen var der ikke enighed om beslutningen og ifølge bestyrelsesmedlem, professor Jeppe Dyre, var det primært det eksterne flertal, der godkendte budgettet - selv var han imod:

"Det overordnede billede er besparelser på institutterne og flere penge i centraladministrationen, og det synes jeg er ærgerligt," siger han og understreger, at han dog er glad for, at vakance-besparelsen bliver fjernet igen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu