Læsetid: 2 min.

Kun når de kendte griner

6. oktober 2005

Gumlekost for øg og for fæ. Det må være devisen hos programplanlæggerne i det danske land, når TV-programmerne skal fastlægges.

Denne linde strøm af livsstilsprogrammer, der ugentlig toner henover de danske skærme, vidner om en sjældent set åndelig fattigdom. Uge efter uge kan jeg få hjælp dagligt til følgende problemer:

At lægge min have om, at sætte en hylde op, at spise sundt, at rydde op, at ommøblere mit hus og til at opdrage mine børn.

Musik til håndværket

Ofte kan jeg være så heldig at få løsningsforslag på flere kanaler.

I flæng kan nævnes Derhjemme, Drømmehuse, Hokus Krokus, I tykt og tyndt, Forældre forfra, Fra skrot til slot, Rent Hjem og Du er hvad du spiser.

DR har en handymand, TV 2 har hyret en flok wanna-be's, som skal forskønne en ældre lejlighed.

Midt i det hele sidder vi, seerne. Vi kan så stemme på dem, vi syntes har gjort det bedste stykke arbejde eller har det lækreste hår (man fornemmer, at det er det sidste, der fokuseres mest på). Utroligt at vi kan finde ud af det - med vores 10 tommelfingre, som TV Danmark udstiller med kåringen af den værste handymand i Danmark.

Når man sådan står og hamrer, er det godt for moralen at synge en lille sang. Det kan DR og TV 2 også hjælpe med. På den ene kanal bliver vi snart akkompagneret af Jarlen selv og en flok kendtemennesker, når Showtime går i luften. På den anden kan vi synge med Casper Christensen og flere kendte mennesker. Casper Christensen er dog en troværdig mand, på programmets hjemmeside fortæller han åbent og ærligt: "Jeg kan garantere, at man ikke bliver klogere af det". Mere er der vel ikke at sige til det.

Normalt er vi skeptiske

Men nu er det jo ikke så meget de stakkels kendte mennesker, jeg er ude efter, de prøver jo blot at tjene til den næste designerjakke. Det er os, seerne, jeg tænker på.

Hvorfor er vi ikke mere kritiske overfor det, vi får sendt i hovedet? Er det fordi, vi ikke har et liv for os selv, så vi er nødt til at leve gennem andre? Kan vi kun more os, hvis de kendte mennesker griner først? For vi plejer da ellers at være skeptiske nok, når det kommer til politisk korrekthed, de fremmede og skatten.

Men måske kan vi bare kun forarges og grine af fjernsynet. Det er selvfølgelig også ulig nemmere, for så er man jo dejlig fri for at tage stilling til noget som helst.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her