Læsetid: 1 min.

Landliv kan give brystkræft

14. oktober 2006

*Teenagepiger, som bor eller arbejder i landbruget, løber en uforholdsmæssigt højere risiko for senere i livet at pådrage sig brystkræft, hævder canadiske forskere. Forklaringen skal søges i den omgang med pesticider og andre giftige kemikalier, som er en integreret del af landbrugsdriften. En undersøgelser af 1.100 kvinder, hvoraf halvdelen havde fået diagnosticeret cancer i brystet, viste at der var tre gang så mange brystkræftramte blandt dem, der havde arbejdet i et landbrug i deres teenageår. Andre forskere rejser dog tvivl om, hvorvidt undersøgelsen, der vil stå at læse i Annals of the New York Academy of Sciences, er tilstrækkeligt repræsentativ til at, en så generel sammenhæng kan anses for dokumenteret.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu