Læsetid: 3 min.

Landsby-tossemetoden

18. april 2006

Først et set up:

"Vi står over for et dramatisk øjeblik. Siden 2001 er [landet] faldet drastisk mod bunden, hvad angår respekt for loven og forfatningen, vores økonomi og vores internationale prestige. Endnu fem år med denne regering og landets forfald vil ikke kunne vendes. Hvis [han] vinder igen, vil jeg trække mig tilbage og forlade landet."

Siger Umberto Eco om Italien og Berlusconi. Man kan diskutere det med økonomien, men ellers kunne pay off være, at Eco kom herop og sagde det samme om Danmark; til sidst er det i hvert fald kun Erik Meier Carlsen, Karen Jespersen og Raflesjov, Mogens Mørkekammer, Anders F (kendt fra arabisk tv), hans veninde Pia, Ulrik Høy, Niels Lunde, Lars Hedegaard, Jyllands-Postenabonnenter, jagerflyet Messerschmidt, Langballe, Espersen og Krarup, der gider bo her.

Flertalsdiktatur

Så skal I få det for jer selv, kolonihaven, så har I ikke kun uddrevet alle dem med mørk hud og brune øjne (ja, det er muslimerne, jeg mener), men også alle os andre, de ca. 45 procent af befolkningen, der ikke er som jer.

En uddrivelsesstrategi, I har udført enkelt og effektivt, den ros skal I have, ved hjælp af flertalsdiktatur lig med (ha, ha) vi er flest (altså 55 mod 45), derfor bestemmer vi alt, og vi gider da ikke høre (mere) på jer. Som Claes Kastholm formulerede det i Information den 31. marts: "...jeg må konstatere, at der er mennesker, jeg ikke længere ønsker at tale med, fordi vi ikke har noget at tale om."

En metode, der fungerer på samme måde, som i enhver small town, som Lou Reed synger om og flygtede fra. Selv er jeg vokset op i en mindre jysk provinsby, og der var og er der tre muligheder, hvis man ikke var/er, som de andre.

Enten tilpasser man sig og bliver ligesom de andre. Alternativt flytter man. Eller også bliver man 'landsbytosse'.

Det vil sige, at man (helst offentligt) bliver hånet, spottet og latterliggjort for alt det, der ikke ligner de andre i landsbyen, og som man ikke har villet ændre. Og dermed kommer man (i landsbybeboernes øjne) til at fremstå som, ja, en landsbytosse.

Flertallets landsbytosse

En såre enkel metode, man kan se udfolde sig i enhver mindre by og nu også i et mindre land. Det er ikke de lange knives nat, men de ultrakorte knives daglige virkelighed.

Stik. Stik. Stik. "Bliv som os, eller skrid." Stik. Stik. Stik. "Bliv som os, eller skrid." Stik. Stik. Stik.

Georg Metz kan stadig gå (skrive) rundt i den vildfarelse og havde (objektivt set) ret i, at Langballe og Krarup er landsbytosser, men intet kunne være længere væk fra virkelighedens verden i Danmark.

De er måske nok tossede, men ikke landsbytosser, for landsbytossemetoden tilskriver, at det er flertallet - dem der har magten i landsbyen - der (suverænt) bestemmer, hvem der er landsbytosser, og hvem der ikke er. Så desværre Metz, pt. er det dig, mig og alle andre, der ikke synes det samme som den ovenstående kongerække af Erik Meier Carlsen'er, der er landsbytosser.

For en landsbytosse er ikke nødvendigvis en tosse, men blot den som flertallet har bestemt, er det. Det er metoden. Og det helt snu ved metoden er, at jo mere man råber; "nej, det er sgu da ikke mig, der er tosset, det er dem dér" (flertallets fortalere), jo mere kommer man bare til at virke som en landsbytosse (for flertallet).

Vi skrider snart

Er man en gang stemplet, så virker metoden eksponentielt selvforstærkende. "En gang stemplet landsbytosse, altid (mere) landsbytosse," råber jeg, og tænker: Mod tosserne, kæmper selv landsbytosserne forgæves.

Den der tier samtykker, siger man. Når Langballe fra folketingets talestol siger at "islam er en pest over Europa", så burde ethvert menneske i den sal have rejst sig op og sagt ham lodret imod.

Det skete ikke, og det sker heller ikke næste gang, han og andre bruger landsbytossemetoden. Og nu er det snart os, de 45 procent, der ikke er som jer, der skrider fra det her land. For hvem gider at være landsbytosse? Og da slet ikke, når det er et par inkvisitoriske præster, der bestemmer, hvem der er tosse eller ej i landsbyen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her