Læsetid: 1 min.

Lars Løkke afviser Ritts kritik

Indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen afviser overborgmester Ritt Bjerregaards beskyld-ninger om, at regeringen bevidst spænder ben for Københavns planer om billige boliger, trængselsafgifter og oprettelse af fixerum
19. marts 2007

Regeringen ønsker ikke noget godt for København - tværtimod. Det sagde den københavnske overborgmester Ritt Bjerregaard (S) til Information fredag:

"Jeg oplever et stærkt ønske fra regeringen om at forhindre en række ting, fordi København er så synlig, og København derfor kan bruges som eksempel på, hvad socialdemokrater kan, og hvad vi gør. Der er en stor bevidsthed hos regeringen om, at det kommende valg kan risikere at blive et valg omkring velfærdspolitikken. Så skal der ikke være alt for mange succeser rundt omkring i de store socialdemokratiske kommuner," lød det fra Ritt Bjerregaard.

Hun mener, at der endda er forskel på, hvordan kommunerne behandles af regeringen: "Der er mange andre kommuner, der slipper lidt lettere igennem end København, fordi de ikke er så synlige. Sådanne steder er der mere, som lader sig gøre."

Søg dog ind i landspolitik

Om beskyldningerne mod regeringen siger indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V): "Det at være borgmester i Danmark gør ikke, at man kan tage på soloridt. Vore love gælder alle kommuner, og hvis man ønsker at påvirke rammevilkårene, må man søge ind i landspolitik."

Indenrigsministeren melder hus forbi, hvad angår statsamtets afvisning af en af Ritt Bjerregaards planer for billige boliger. Det er en ren juridisk afgørelse, ikke politisk, påpeger han.

Han medgiver dog, at afgørelsen har så principiel en karakter, at han har bedt sit system tage den ind og se nærmere på det juridiske. Hvornår der foreligger en vurdering af afgørelsen, tør Lars Løkke Rasmussen ikke sige.

Hvad fixerum angår, siger han: "Vi har bevilget 11 millioner kroner til sundhedsstuer på Vesterbro, men endnu ikke set kommunen oprette nogen, sandsynligvis fordi ingen ønsker at være nabo til sådan et sted. På en sundhedsstue kan narkomaner gøre alt, hvad de gør i fixerum, undtagen tage illegale stoffer."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her