Læsetid: 2 min.

Laudrup kommer måske

Præsentationen af en ny guidebog til fodbold i europæiske storbyer skete med svedig manchego, fedtet jamon - samt Luna og Sørine
4. april 2007

Vil man tages seriøst som kritiker, er det en god ide at undgå bogreceptioner. Ved sådanne lejligheder bliver der disket op med både det ene og det andet, og rygterne fortæller, at det ofte ender med, at folk er fuldstændig enige om alt mellem himmel og jord.

Men der er undtagelser, og en sådan oprandt, da folkene bag Fodboldrejsen - guide til fodboldoplevelser i 10 europæiske storbyer bød på tapas og cava på Galleri Christoffersen i det indre København. Det var alligevel for stor en fristelse, for der var både svedig manchego, fedtet jamon serrano og rygter om, at Michael Laudrup måske ville vise sig. Han har bidraget til bogen med indledningen til afsnittet om de spanske byer Sevilla, Valencia, Madrid og Barcelona.

Umiddelbart var Laudrup nu ikke til at få øje på blandt gæsterne. Det var til gengæld Luna Christofi, der engang hed Lone Jakobsen, men i dag bor i Madrid, hvorfra hun rejser rundt i Europa og interviewer stjerner som Raúl, Deco og Totti på italiensk eller engelsk eller fransk eller spansk i forbindelse med de store Champions League-fodboldkampe.

Ej for båthoveder

Sammen med Flemming Hjartved og Hans Henrik Langkilde har Luna begået Fodboldrejsen, og derfor stod hun dér smilende og solbrændt for at trykke hænder og fortælle om bogen.

Luna var netop landet med flyet fra Spanien og skulle videre næste morgen, fortalte hun, inden hun spurgte, hvad jeg synes om bogen.

"Det er vist ikke lige en bog til båthovederne," eller noget i den stil, var der en bag mig, der sagde. Det var Jens Harder-Højbjerg, engang tv-vært på nogle sportsprogrammer, men inden jeg nåede at vurdere hans påstand, skulle jeg lige have fyldt glasset og hilst på fotografen, Thomas Vilhelm. I det hele taget gik det lidt hurtigt, der var mange, der skulle hilse på hinanden, så efter endnu en påfyldning fortrak jeg til et hjørne, hvor jeg skimmede kapitlet om Barcelona.

En i måsen

Til min glæde så jeg, at Casa Leopoldo er nævnt, og det stimulerede appetitten, så kort efter stod jeg atter ved et af bordene med Carsten Werge, som man jo kender fra tv. Han var såmænd så begejstret, at han svingede bagud med bogen, hvorved han ramte Luna lige i måsen.

Denne elegante bevægelse blev hurtigt fulgt op med en bemærkning om, at den, altså Lunas bagdel, jo også var så stor, at den nærmest var umulig at undgå at ramme her i lokalet. De kender jo hinanden fra tv, og den slags tør man jo kun sige til en kvinde, hvis det ikke passer, så vi lo alle sammen, indtil Sørine Gotfredsen dukkede op.

Det er hende, der engang forudsagde, at Brødrene Olsen ville ende som nummer sjok med 'Smuk som et stjerneskud', og så skriver hun vist seriøse læserbreve om sport, religion og politik og fanden og hans pumpestok, så for ikke at risikere noget, nu hvor stemningen var så god, brød en del af selskabet op.

Selv så jeg mit snit til at fylde glasset en sidste gang og derefter finde ud i det danske forårsvejr. Uden at have mødt Michael Laudrup.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her