Læsetid: 1 min.

Leo Mathisen fejres

19. oktober 2006

*Jazzens pioner i Danmark, Leo Mathisen, ville være fyldt 100 år i år. Syngende 'take it easy boy, boy' blev han kendt i København før og under besættelsen. I 40'ernes København kunne man opleve ham på restaurant 'München', der blev hans faste tilholdssted. Stemningen fra den gang tilsat det runde år forsøger Copenhagen Jazzhouse nu at genoplive ved et arrangement den 5. november 2006. Her vil Niels Jørgen Steen og Monday Night Big Band spille arrangementer af Leo Mathisen numre og mange anden swingmusik. Der vil samtidig være plads til undervisning i swingdans. Erik Moseholm, tidligere rektor for Det Rytmiske Musikkonservatorium, fortælle om Leo Mathisen, musikken og hvilken betydning Mathisen har haft for dansk musikliv.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her