Læsetid: 2 min.

Lige noget for lillemor og machofar

Med denne weekends bogmesse Litteratur i Musikhuset kan Århus bryste sig af et program, som både tilgodeser litteraten, musikeren, feinschmeckeren, lillemor, machofar og lille Sofia og Gustav
22. april 2006

Man skal have en meget god undskyldning for ikke at møde op til weekendens bogmesse i Musikhuset i Århus, hvis man bor på de kanter. Bogmessen rammer bredt, men viser også nye tiltag, som unægtelig gør programmet appetitvækkende. Eva Vedel fra Forum i København og Hans Hansen fra Musikhuset Aarhus viser tydeligt, at tankerne om en ny og anderledes profileret bogmesse i det jyske burde kunne realiseres.

Litteraten kan få intellektet udfordret ved de mange samtaler om litteratur, som programmet indeholder. Samtaler med Gretelise Holm, Elsebeth Egholm, Svend Åge Madsen, Morten Ramsland, Hanne-Vibeke Holst, Lars Saabye Christensen og mange flere, men hvis ikke den fordybende samtale er nok, kan man sætte tempoet op i mødet med nogle af Danmarks bedste poetry slammere, som bryder sproget og smider det i hovedet på os i ny forvandlet rytmik og form.

Hvorfor musik og litteratur? Her ligger en klar fornyelse i programmet til bogmessen, som er et forsøg på at nuancere vores litterære oplevelser. Et tiltag, som nok heller ikke ville have kunnet udfolde sig i en hvilken som helst messehal, hvorimod musikhuset er oplagt.

Løbende gennem programmet er der placeret musikalske arrangementer, som enten tilfører en biografi en lydside, når Bruno Kvists biografi om Mozart suppleres af pianisten Heine Skov Jensen fra Århus Musikkonservatorium, eller Klaus Lynggaards biografi om Johnny Cash med Cashs' sange fra Lynggaards pladesamling. Eller også kobles musik og lyrik, som for eksempel i Karen Sørensen og Torben Lassens musikalsk/lyriske komposition 'Soft Winds'.

Børn og livsstil

Tilbud for de barnlige sjæle er nænsomt strøget ud over programmet, og det tenderer bestemt ikke blot et pasningstilbud. De udfordres af hekse, Rune T. Kiddes ækle historier, Erik Schraders tegninger og Elisabeth Gjerluff Nielsens fortællinger og sange. Så børnene skal nok få det sjovt. Farmand og lillemor kan også roligt tage til weekendens bogmesse, da både B.S. Christiansen deler ud af sine oplevelser på kanten, Chas E. byder på vinsmagning, forfattere diskuterer færger og jernbaner i Danmark, og psykologer, kokke, mad- og haveskribenter står klar med bud på frugtbar livsstil.

Men hvis man bare har lyst til at møde nogle kendte forfattere og tage en snak om noget andet end hverdagen, så kan man blandt andre møde den forgyldte Morten Ramsland, Alberte Winding med hendes debutbog, Allan Olsen og hans selvbiografi, Johannes Møllehave i dyb snak, Anders Lund Madsen i munter snak med Michael Jeppesen om deres nye bog Hold masken eller der falder brænde ned, og man kunne fortsætte, men det gør jeg ikke.

Læs mere om programmet på hjemmesiden www.litteratur-aarhus.dk og tag derind

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her