Læsetid: 2 min.

London er vel en messe værd

Frankfurterbogmessen åbner forårsmesse i London i konkurrence med London Book Fair. En række store britiske forlag støtter initiativet
15. maj 2006

Der var noget med en våbenmesse samtidig med bogmessen, og det synes bogfolket ikke om.

Men først og fremmest flytter forårets store bogmesse i London, London Book Fair, fra næste år ud til ExCel, Exposition Center London, i Docklands, hvilket i høj grad forekommer toneangivende kræfter i den britiske bogverden for afsides. Alene bogmessens anvisninger på, hvordan man kommer derud, fylder fire sider.

Nu har de tyske boghandleres forening, Börsenverein, der står bag verdens største bogmesse i Frankfurt, slået til. Den overtager ledelse og organisation af The Book Fair Earl's Court i det centrale London, ligeledes en forårsmesse, som finder sted fra mandag den 16. april til onsdag den 18. april 2007. Frankfurter Bogmessen løber af stabelen i oktober.

London Book Fair har efter lidt vaklen lagt sig fast på mandag den 5. til onsdag den 7. marts 2007. Tidligere har man åbnet messen om søndagen af hensyn til boghandlerne.

Britiske forlag støtter

Det er velrenommerede britiske forlæggere og agenter, der har anmodet Frankfurtermessen om at skabe en messe i det centrale London af samme kvalitet som i Frankfurt, og en række store britiske forlag støtter det tyske initiativ. Huse som Faber & Faber, Hachette Livre UK, Penguin-gruppen og Random House har meldt sig på banen, og også HarperCollins forventes at slutte sig til Earl's Court-messens støtter.

"Det glæder os meget, at man har fundet et centralt sted til en forårsbogmesse," udtaler direktøren for Hachette Livre UK, Tim Hely Hutchinson ifølge Frankfurter Bogmessens nyhedsbrev.

"Hachette Livre UK vil være til stede ved Earl's Court Bogmessen, og vi har ingen planer om at udstille i Docklands. Earl's Court er væsentligt mere bekvem for hele bogbranchen og ikke mindst for vore skattede gæster fra udlandet," erklærer han.

Konkurrence med sig selv

Nyheden har affødt en del spekulationer i tysk presse.

"Jo mere succesfuld Londoner Bogmessen bliver, desto større konkurrent vil den være for Frankfurter Bogmessen," mener således Die Welt.

Jürgen Boss, Frankfurter Bogmessens nye direktør mener, at det er nødvendigt med "dette rettighedscirkus" to gange årligt, refererer avisen.

"Men selv hvis han skulle tage fejl, er det vel bedre for Frankfurter Bogmessen, at den konkurrerer med sig selv end med Reed Expo," spekulerer Die Welt, der tvivler lidt på, at Börsenverein kan hamle op med Reed Expo, der er verdens største udstillingsarrangør og organisator af Docklands-messen.

I Frankfurter Rundschau efterlyses et litterært kollokvium og videnskabelige kolleger, som kan diskutere med hinanden. De findes i Berlin, men ikke i Frankfurt, hedder det her, så også de velforankrede kæmpehallers Frankfurterplacering står åbenbart til diskussion. De bliver dog næppe sådan at flytte rundt på.

The Book Fair Earl's Court, London 2007 åbner allerede i maj eget kontor i London

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her