Læsetid: 2 min.

Mærsk nægter at fremlægge Irak-kontrakt

A.P. Møller hævder, at man havde en aftale om at drive Iraks vigtigste oliehavn allerede fra juni 2003. Danmarks guvernør i Basra, Ole Wøhlers Olsen afviser, at det var tilfældet. Mærsk ønsker ikke at fremlægge dokumentation
9. december 2005

Danmarks største virksomhed A.P. Møller - Mærsk fik en aftale om at drive Iraks største oliehavn Khor az-Zubayr i juni 2003. Det siger Mærsks informationschef Jette Clausen, efter en række højtstående amerikanske og irakiske embedsmænd har beskyldt det danske firma for at have udnyttet krigens kaos til at overtage havnen uden at være i besiddelse af en gyldig kontrakt.

I weekenden fortalte en række topfolk i den amerikanske Irak-administration CPA, at Mærsks havneaftale var ugyldig, fordi den kun var underskrevet af underordnede officerer uden beføjelse til noget sådant.

Jette Clausens udtalelse skaber fornyet mystik omkring kontraktforholdene, efter som Mærsk-direktør Knud Pontoppidan tidligere har sagt til Information, at firmaet overtog havnedriften allerede i maj 2003, næsten samtidig med, at USA erklærede Irakkrigen for afsluttet.

Ifølge den danske topdiplomat Ole Wøhlers Olsen, der var guvernør for det sydlige Irak i denne periode, er ingen af de to Mærsk-forklaringer korrekte.

"Da jeg forlod Irak den 18. juli, var Mærsks tilbud på havnedriften endnu ikke nået igennem bureaukratiet i Bagdad," siger han.

Afviser urent trav

I en pressemeddelelse udsendt på www.maersk.com onsdag tager koncernen "skarpt afstand" fra Informations artikler, men hverken pressemeddelelsen eller Jette Clausen afviser de amerikanske CPA-folks beskyldninger om, at Mærsk overtog havnen uden at have en gyldig kontrakt.

Jette Clausen siger kun, at A.P. Møller - Mærsk "altid forsøger at opføre sig ordentligt og efterleve alle gældende regler i de lande, vi opererer."

I pressemeddelelsen skriver Mærsk, at selskabet "naturligvis har dokumentation for aftaler med koalitionsregeringen om drift af havnen i Khor-Az-Zubayr samt en række forlængelser fra de irakiske havnemyndigheder og transportministeriet."

Jette Clausen afviser imidlertid endnu en gang at fremlægge dokumentationen.

"Vi indgår mange kontrakter hver dag i forretningsøjemed, og vi hverken kan eller ønsker at udlevere sådanne dokumenter, der er indgået i fortrolighed mellem to parter," siger hun og mener, at "det er der i øvrigt ikke noget odiøst i."

Op i Folketinget

Sagen om Mærsks fremfærd i Irak kommer nu op i Folketinget. Både SF og Enhedslisten har stillet en række såkaldte paragraf 20 spørgsmål til regeringen om sagen.

SF's Holger K. Nielsen har blandt andet bedt statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) svare på, om regeringen "tager afstand fra Mærsk/ A.P. Møllers adfærd i forbindelse med virksomhedens tilstedeværelse i Irak".

Han har også spurgt statsministeren om, hvorvidt regeringen "vil udstikke et 'code of conduct' for danske virksomheder, der opererer i Irak, for at sikre, at virksomhederne lever op til de højeste demokratiske og etiske standarder."

Enhedslistens Frank Aaen har blandt andet spurgt udenrigsminister Per Stig Møller (K) om, "i hvilket omfang, de danske myndigheder, herunder den danske diplomat Ole Wøhlers Olsen, har hjulpet Mærsk til at få en kontrakt og udføre opgaver i Irak, herunder til at drive havnen i Khor az-Zubayr".

Tidligere artikler kan læses på:

http:// tema.information.dk/krigsbytte

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her