Læsetid: 2 min.

Menighed med mange kroner i (skærs)ilden

Politi og fogedret har givet Faderhuset mulighed for igen at overveje, om Ungdomshuset fortsat skal indgå i menighedens højt belånte økonomiske aktiviteter - eller om man snarere skal satse fuldt ud på hoteldrift
2. december 2006

Julefreden på Nørrebro skal ikke forstyrres af molotovcocktails, maling-bomber og flyvende brosten - eller for den sags skyld af flere tv-optagelser af ivrigt stavsvingende urobetjente i kamp mod siddende autonome.

Det har Københavns Politi bestemt i fællesskab med Fogedretten. Så nu kan Ung-domshusets ejere, frikirken Faderhuset, bruge måneden op til menneske-sønnens årsdag på nok en gang at overveje, om man skulle finde en anden løsning. Det kunne jo være, at pastor Ruth Evensen nok en gang modtager en besked fra oven - det var jo herfra, at beskeden om at købe Ungdomshuset i sin tid kom, har hun selv udtalt.

Måske Vorherre i anledning af sønnikkes fødselsdagsfest giver hende besked på at sælge igen.

Det skulle hun nok kunne klare, for Faderhusets prædikanter nøjes ikke med at synge og klappe til ære for Jesus. Ledelsen i den ca. 40 mand store menighed formår at jonglere med millioner som få.

Efter købet af det grafittispækkede hus på Jagtvej 69 har Faderhuset optaget lån og pantebreve i ejendommen for 2,3 millioner kroner - den officielle ejendomsvurdering lyder nu på 2,8. Blandt kreditorerne er Matthiesen Ad-vokater, som har vundet retssagerne om Ungdomshuset for Faderhuset, et investeringsselskab i Panama - og skattevæsenet.

Også menighedens domicil på Skelvej 2 i Hellerup er godt belånt. I alt er der optaget lån og udstukket pantebreve for 11,4 millioner. Ejendomsvurderingen er 10,2 millioner. Men trods de mange millioner, Faderhuset skylder væk, er man ikke bange for at kaste sig ud i nye økonomiske aktiviteter. Noget kunne tyde på, at menigheden vil bygge nyt på Jagtvej 69.

Hotelkøb

Kommunen er i hvert fald blevet spurgt om mulighederne for at rive Ungdomshuset ned. Senest har menig-heden undfanget planer om at gå ind i hotelbranchen: Det nystartede selskab Bandholm Hotel Aps købte 3. november i år Bandholm Hotel i Bandholm ved Maribo for 8,6 millioner kroner. Hotellet skal nu drives af Carl Anker Mortensen, direktør i Bandholm Hotel Aps og "børne- og familiepastor" i Faderhuset.

Hotellet ligger tæt på Knuthenborg Safaripark, men har ikke fungeret som hotel i årevis.

Men ejendomshandel er ikke frikirkens eneste ikke-religiøse nebengeschäft.

På ejendommen på Skelvej 2 er hele ni selskaber registreret, og frikirken driver også rengøringsselskabet Ruthemor.

Således er Faderhuset en ganske stor forretning, men menigheden har også gjort sig bemærket på andre fronter. I 2002 marcherede Ruth Evensen under massivt politiopbud arm i arm med den korsbærende, vandrende, pornobekæmpende og islamforagtende vækkelsesprædikant Moses Hansen gennem Nørrebros gader. "Danmark - En kristen nation" stod der dengang på maven af Ruth Evensen.

Siden er Faderhusets leder blevet noget mere elegant i sine medieoptrædender. Så elegant, synes Faderhuset selv, at hjemmesiden www.faderhuset.org nu er fyldt med henvisninger til tv, radio- og avisinterviews med hende selv og øvrige medlemmer af Faderhusets ledelse.

Dermed er Faderhuset også gået fra at tie til at deltage aktivt i mediekrigen med Ungdomshusets brugere, som kører en tilsvarende nyhedstjeneste på www.ungeren.dk.

På Faderhusets hjemmeside kan man også læse om de religiøse tanker bag menigheden. Blandt andet, at medlemmerne forventes at følge og adlyde vor Herre Jesus Kristus i et og alt.

"Også om det skulle gå på tværs af hovedstrømninger i tiden og derved afføde forfølgelse og lidelse."

Julefred står der ikke noget om.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her