Læsetid: 1 min.

Messerschmidt forlader DF

Morten Messerschmidt var dømt for racisme, da han blev valgt ind i Folketinget. Alligevel kom han til tops som partiets Europa-ordfører
30. april 2007

Det er med en betinget dom efter racismeparagraffen bag sig og måske en ny i udsigt, at det 26-årige folketingsmedlem Morten Messerschmidt nu forlader Dansk Folkeparti for at blive løsgænger i Folketinget.

For få dage siden blev han meldt til politiet efter straffelovens paragraf 266 b om racisme for at have forhånet muslimer ved at kalde muslimske lande for "tabersamfund".

Men det var en våd middag i restaurant Grøften i Tivoli, hvor det er kommet frem, at han heilede og sang nazistiske slagsange, der blev partitoppen for meget. Selv om Messerschmidt selv afviser episoden, der er bekræftet af flere vidner, er DF-ledelsen tilfreds med, at Morten Messerschmidt ikke fornyr sit medlemskort til partiet.

Han bebudede i går, at han fortsætter i Folketinget som løsgænger.

Kontroversiel kampagne

Morten Messerschmidt kommer fra Frederikssund, men bor i dag i Randers. Han var kun 24 år, da han i 2005 blev indvalgt i Folketinget. Vælgerne i Silkeborg-kredsen i Århus Amt belønnede ham med 3.812 personlige stemmer, som han selv mente, at han fik på grund af sin evne til at sige tingene ligeud.

Han gjorde sig kendt, da han i 2003 fik en betinget dom på 14 dages fængsel for at have fremstillet plakater og annoncer, som sidestillede det multietniske samfund med massevoldtægter og bandekriminalitet. Kampagnen blev udtænkt af blandt andre Morten Messerschmidt, der i 2001-2005 var næstformand i Dansk Folkepartis Ungdom.

Som formand for Kritiske Licensbetalere har Morten Messerschmidt ført an i et korstog mod Danmarks Radio, som han højlydt har kritiseret for venstreorienteret propaganda og for at hylde et socialistisk verdensbillede.

Eksempelvis er det faldet ham for brystet, at TV-Avisen i et indslag om butikker efter hans mening viste uforholdsvis mange billeder af indvandrere, blandt andet af to kvinder i muslimsk klædedragt, hvilket han har klaget over. Han har ikke holdt sig tilbage for at hænge DR-journalister ud med navns nævnelse.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her