Læsetid: 2 min.

Middelboes bedste

17. oktober 2006

Teateranmelderen anbefaler følgende aktuelle forestillinger

* Gasolin
Vi bliver forført, gør vi. Forført af en dunkende, grynet skønhed i gult lys og sort plastik og en fræk overleverfjer fra en drengeleg for længe siden. For Nikolaj Cederholm har skabt nye sarkastiske, begavede Danmarksbilleder, og Troels Lyby & Jimmy Jørgensen har stemmer, du ikke glemmer. Vild Langebro-scenografi: Kim Witzel. Fantasifulde kostumer: Anja Vang Kragh. Gaslækker lyd: Peter Hellemann & Co. Til 22. dec.
www.oestre-gasvaerk.dk

* August
Lyset har den magi, som får dig til at ønske, at du selv kunne gemme dig i en lyskegles blødhed. Eller i en stor klovnefrakke. De fire klovner på scenen skaber mere undren end grin. Og mere opdagelse end erkendelse. Men forestillingen er smuk og tangosukkende på en renhjertet måde. Ligesom dens lys.
God idé: Hans Rønne. Instruktion: Lars Knutzon. Scenografi: Gitte Baastrup. Musik: Søren Siegumfeldt. Lys: Kisser Rosenquist. ’Teatret’ på Kaleidoskop i Kbh. til 28. okt. og Svalegangen i Århus 9. nov.- 2. dec.
www.teatret.dk

MERE MIDDELBOE
Teateranmelderen mener

- at børneteater er til voksne
Varm kakao og ture i skoven skal der til i efterårsferien. Men teater er også godt. I hovedstaden kan de 4-10 årige se Sørøverskibet Dødens Pølse på Det Lille Teater i Lavendelstræde, mens de 2-5 årige oplever Himmelsange på Zangenbergs Teater i Pilestræde. Og Verdens rigeste Tosse spiller for de 4-10 årige på Comedievognen i Griffenfeldtsgade, mens de store fra 10 år og op kan drømme sig ind i Stjernefabrikken på Anemoneteatret i Suhmsgade. Og ellers kan de 4-10 årige huje med til Svinedrengen hos Jytte Abildstrøms Teater i Riddersalen.
Tilsyneladende kommer flere børn i teatret sammen med deres forældre og bedsteforældre – og færre med børnehaver og skoler, fordi budgetterne her strammer. Dermed bliver teater til fællesoplevelser i (overskuds)familierne. Da ungernes kvalitetssans og dramaturgiske tæft sjældent fejler noget, så det er nok mest de voksne, der får opdateret teaterforventningerne. Men tjek lige, hvem det er, der forstyrrer ved at kommentere, hvad der sker på scenen! Børnene ved nemlig godt, at de skal være stille...

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her