Læsetid: 1 min.

Militærstyre blåstemplet

23. september 2006

De thailandske kupmagere er officielt accepteret og godkendt af kong Bhumibol Adulyadej. I går viste de thailandske tv-stationer, der kontrolleres af militærstyret, billeder fra en officiel ceremoni, hvor kupofficererne bukker ved et billede af kongen. Dermed har den 79-årige monark ifølge en erklæring givet styret det blå stempel. Det har været meget vigtigt for officererne, som ved et ublodigt kup tirsdag aften afsatte den demokratisk valgte premierminister Thaksin Shinawatra, at vise befolkningen, at de har kongens støtte.

Med kongens ventes kupmagerne at få mere ro i de militære geledder. Der har i de seneste dage været rygter i hovedstaden Bangkok om planer om et modkup inden for militæret.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her