Læsetid: 1 min.

Monsterhuset

15. september 2006

Robert Zemeckis og Steven Spielberg har produceret denne fornøjelige, computeranimerede gyserfilm for større børn, og den er instrueret af debutanten Gil Kenan. Monsterhuset handler om den 12-årige DJ, der bor i et parcelhuskvarter og sammen med vennen Buller holder øje med et gammelt, forfaldent hus, som viser sig ikke bare at være hjemsøgt, men levende og meget sulten efter børn. Da husets ejer, den altid sure hr. Nebbercracker, tilsyneladende får et hjertestop og falder død om, er det startskuddet til, at de to knægte sammen med pigen Jenny forsøger at komme huset til livs. Filmen igennem holder Kenan gryden flot i kog med lige dele spænding, gys, humor og en sans for de vordende teenageres spirende følelses- og erfaringsverden. Den flotte animation er baseret på rigtige menneskers bevægelser, men hvorfor animation og ikke netop live action, når nu man alligevel prøver at gøre det så fotorealistisk? Det levende hus kunne man stadig have lavet i en computer.

-Monsterhuset. Instruktion: Gil Kenan. Manuskript: Dan Harmon, Rob Schrab og Pamela Pettler. Amerikansk (Biografer over hele landet)

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu