Læsetid: 1 min.

Morten Helveg bliver hos De Radikale

Finansordføreren hos De Radikale hedder fortsat Morten Helveg Petersen. Han har besluttet sig for at blive i partiet trods nederlaget i næstformandsopgøret
Finansordføreren hos De Radikale hedder fortsat Morten Helveg Petersen. Han har besluttet sig for at blive i partiet trods nederlaget i næstformandsopgøret
18. juni 2007

Morten Helveg Petersen (R), der tabte i fredagens opgør om fremtidens gruppeledelse hos De Radikale, fortsætter som finanspolitisk ordfører i partiet. Og det erklærer han sig tilfreds med.

"Jeg bliver hos De Radikale. Jeg er radikal med hud og sjæl, og jeg arbejder videre med de sager og ordførerskaber, som jeg er optaget af," siger han til Ritzau.

Helveg stillede fredag op i kampvalg om næstformandsposten mod partiets anden Morten - med efternavnet Østergaard - og tabte stort. Han forlod partimødet i Dansk Design Center i København, inden Margrethe Vestager blev præsenteret for offentligheden som ny leder.

Siden har der været spekuleret i, om han ville blive i partiet, skifte til et andet parti som f.eks. Ny Alliance, eller sige helt farvel til politik. Ordførerposterne bliver først formelt lagt på plads i løbet af ugen, men Helveg har i løbet af weekenden gjort sit private regnebræt op.

"Jeg har gjort op. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg gerne havde set en anden holdopstilling, men når det er sagt, så er det også på den måde, at jeg har sagt det åbent og nu taget et valg. Jeg er indstillet på, at sådan er det i politik," siger han.

Morten Helveg havde efter nederlaget angiveligt også fået tilbudt posten som udenrigsordfører - som hans far, Niels Helveg Petersen, sidder på. Men kabalen i Helveg-familien er endt med, at den unge fortsætter med det prestigefyldte hverv som finansordfører. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her