Læsetid: 2 min.

Mottoer er ikke lige mig

Det værste er at blive undervurderet, skriver sangskriveren Christian Juncker, der netop har afsluttet en turne og har bidraget til en hyldestplade til Anker Jørgensen
11. maj 2007

- Hvad er dit mest udtalte karaktertræk?

Det er svært at sige, men jeg tror, det er en form for ærlig kompromisløshed, min paradoksalt jordbundne uro og utålmodighed.

- Hvad er din yndlingsbeskæftigelse?

At skrive sange, have god tid med min kone og datter, se fodbold, hænge ud med mine bedste venner og høre psykedeliske 60'er plader - og på en ikke alt for varm sommerdag fange ligegyldige skidtfisk med prop og majs, og sætte dem ud igen... så føler jeg nærmest jeg er en dyreven, selv om jeg lige har pint fisken.

- Hvilket teknisk hjælpemiddel vil du nødigst undvære?

Uden tvivl min stavblender eller capoen til min guitar! Og min computer, nu hvor man har vænnet sig fra brug af skrivemaskine og gjort sig til slave af internettet. Og min iPod, helt fantastisk!!

- Dine helte og heltinder i det virkelige liv?

Preben Elkjær, Charles Bukowski, Robert Smith, Morrissey, Lars Von Trier, Bjarne Reuter, Siouxie Sioux, Eric Cantona, Patsy Cline, Arthur Lee, Eik Skaløe, Whitney Houston, Jim Morrisson, Michael Strunge, Lionel Messi m.fl.

- Hvad har været dit mest kontroversielle valg i livet?

At jeg har valgt ikke at forfalde til bevidst kontroversielle handlinger og provokationer, som i mine øjne ofte bliver for selvhøjtidelige, uden at jeg dog mener, at man skal være slave af normer og fastlåste moralske standarder.

- Hvornår føler du dig mest misforstået?

Hvis jeg bliver undervurderet! Så har folk jo taget fejl! Måske?

- Hvad er din største bedrift?

At have skabt nogle rammer om mit liv, som jeg er tilfreds med, og som i rimelig grad lever op til mine drømme, hvorfor jeg ofte føler mig priviligeret!

- Dine største fejl?

I en periode af mit liv at have givet fortiden for megen kredit med tilbøjelighed til at være lidt for selvanklagende.

- Din drøm om lykken?

Sangskriver, musiker, far, mand, ven, hjem. Frihed og ansvar hånd i hånd. Og middagslur til en engelsk liga kamp ala Burnley vs Crystal Palace. Queens Park Rangers er også gode at sove til!

- Din sindsstemning netop nu?

Eftertænksom og forundret over at prøve at besvare disse spørgsmål. Ellers meget optaget af indspilningerne til mit nye album, sidder nemlig i studiet og ser frem mod september, hvor den bliver udgivet. Håber det må gå godt!?

- Hvilken dyd er den vigtigste?

Vedholdenhed!

- Hvilket kunstværk (bog, film, teater, maleri, etc.) har haft størst betydning for dig?

Det er umuligt at nævne en. Så jeg trækker lod mellem The Cure Kiss Me Kiss Me Kiss Me, The Smiths The Queen Is Dead, Charles Bukowski Med Det Hele. Og vælger enten Mike Leigh's Naked eller Kim Larsens Blip Båt. Nej, det blir nok Joy Division Love will tear us apart, Love Forever Changes eller Echo & The Bunnymen Ocean Rain.

- Hvad betragter du som din største ulykke?

At der er ting, som jeg slet ikke har lyst til at nævne her.

- Dit motto?

Jeg bryder mig ikke om mottoer. Man kan ikke leve efter regler. Og jeg synes også, man sætter sig selv i en unødvendig bås i kraft af en eller anden etiket man klæber på sig selv ofte stjålet fra et inner sleeve af en gajolpakke eller et pjattet gruk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her