Læsetid: 2 min.

MTV og den diabolske jantelov

2. november 2006

MTV's store tv-transmitterede reklamefremstød fremføres af lokalpolitikere som et eksempel på den type kulturbegivenheder, man gerne vil tiltrække til vor hovedstad. Festen har imidlertid også mødt modstand i form af vrede taxachauffører og kritik af metoden til at udvælge gæster til VIP-festen. Kritikken har fået MTV's indsigtsfulde pressechef Peter von Satzger til at rette skytset mod en gammel kending:

"Jeg tror, at det er janteloven, der gør, at der kommer så meget negativ omtale. Vi må håbe, at de negative historier kun bliver hørt lokalt, og at Danmark internationalt alligevel bliver kendt som et smukt og attraktivt land", siger pressechefen til Politiken.

Sikke en rørende bekymring for landets ry og omdømme. Med sine indvendinger placerer Peter von Satzger sig på linie med store kulturpersonligheder som Anja Andersen og Niarn, der tidligere heltemodigt har angrebet jantelovens diabolske og uundvigelige jerngreb om den danske nationalpsykologi, som netop nu hæmningsløst truer med at hindre MTV i at skænke denne store gave til de underholdningshungrende danskeres fornøjelse.

Det kan vi ikke have. Der er brug for øjeblikkelig handling, hvis Danmark efter disse uhyrligheder - der givetvis er sat i værk af socialistiske ballademagere - ikke permanent skal synke hen i det internationale samfunds unåde. Der er brug for topprofessionel damage control. Måske kunne vi endda nedsætte en tænketank under ledelse af den tydeligvis analytisk begavede Peter von Satzger til at imødegå konsekvenserne.

Vi må ganske enkelt sætte alt ind på at undgå, at denne nyhed om den danske nationalkarakters lumpne smålighed vil snowballe gennem mediestrømmen fra Los Angeles til Karachi og for evigt afskrække multinationale festarrangører fra at pådutte os pukkelryggede københavnere deres vidunderlige kvalitetsunderholdning. Man tør næsten ikke tænke tanken, men hvad nu hvis skandalen nåede CNN og endegyldigt underminerede sport- og popministerens ultimative drøm om et OL til København?

Formaster man sig til at forholde sig kritisk til arrangementet, inkarnerer man i Peter von Satzgers klartskuende øjne således den danske jantelov i al dens grufulde terroristiske vælde, komplet med løftet pegefinger og dertilhørende sure rønnebær.

Men er det virkelig janteloven, der er årsag til miséren? Kunne kritikken muligvis skyldes, at man til gene for almindelige borgere afspærrer Rådhuspladsen over flere døgn? Kunne det have noget at gøre med, at taxachaufførerne, der også er en del af København, pludselig ikke får del i kagen? Kunne det have noget at gøre med, at man ved udvælgelsen af koncertpublikum på usmagelig vis har frasorteret uønskede (læs: grimme) deltagere for at sikre sit produkt den ønskelige grad af salgbarhed?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her