Læsetid: 1 min.

Musikredaktionen anbefaler

2. september 2006

n Miss Kittin (Frankrig) - Culture Box, Kbh, lørdag.

n DAM (Israel/Palæstina) & Clotaire K (Libanon) - Gimle, Roskilde, lørdag. Toldkammeret, Helsingør, søndag (uden DAM).

n Maaellem Mokhtar Gania (Marokko) - Kulturhuset Islands Brygge, Kbh, lørdag og søndag-mandag.

n Babazula (Tyrkiet) - Torvet Scenen, Ringsted, lørdag. Lille Vega, Kbh, søndag. Stars, Vordingborg, mandag. Dunkers Kulturhus, Helsingborg, tirsdag.

n Wild Mans Band (Sverige/DK) - Musikcafeen, Århus, onsdag.

n Kamilya Jubran (Palæstina) & Saboon (Libanon/Egypten) - K2, Kbh, torsdag. Toldkammeret, Helsingør, fredag.

n Mats Gustafsson (Sverige) - Stengade 30, fredag.

nSunburned Hand of The Man (USA) - Byens Lys, Christiania, fredag

UGENS KLASSIKER

n Neil Young with Crazy Horse: Everybody Knows This Is Nowhere (1969)
Der brændte en ny ild på sen- 60’ernes nordamerikanske folkrock-scene, og den blev i høj grad næret af en lettere nasal, høj tenor tilhørende Neil Young i front for Buffalo Springfield. Allerede ret kort efter deres opløsning udgav han to solo-album, og på det andet forenede han kræfter med den californiske garagetrio Crazy Horse, som belyste en mere rå side af den 23-årige canadier.
’Everybody Knows This Is Nowhere’ indeholdt den knejsende klassiker »Cinnamon Girl«, mens de ni og 10 minutter lange signatursange »Down By The River« og »Cowgirl In The Sand« blev skrevet med over 40 i feber. Og de blev realiseret som jam-lignende odyseer gennemlyst af Youngs idiosynkratiske, kantede elguitarsoli, der siden har ætset sig ind i bevidstheden hos mangen et grunge-band.
Det var før Youngs store kommercielle gennembrud, men i et vildtvoksende krat mellem folk (her er violinsolo!), country-rock og 60’er-garagerock. Hans stemme fik tilføjet et væld af nuancer her, og hans melodiske og vokalharmoniske nerve brændte med fuld flosset flamme og har siden inspireret utallige singer-songwritere fra fjern og nær, også album-aktuelle Nikolaj Nørlund.
-rach

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her