Læsetid: 1 min.

Muslimsk lærer fyret for at nægte at give hånd

2. januar 2007

*Det hollandske gymnasium Vader Rijn College i byen Utrecht har besluttet sig for at afskedige en kvindelig lærer, fordi hun har nægtet at give hånd til mænd af religiøse grunde. Sagen har vakt opsigt i Holland og i resten af Europa, efter at den hollandske ligestillingskommission tidligere i år besluttede sig for at give kvinden medhold i sagen, som hun havde anlagt for at beholde sin stilling.

"At give hånd er ikke essentielt," sagde rådet dengang, men dets afgørelse var kun rådgivende, og nu har skolen besluttet sig for at fyre den muslimske kvinde alligevel, skriver den hollandske nyhedstjeneste dutchnews.nl.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu