Læsetid: 2 min.

Når svinehunden glammer

Fryd over tortur af muslimske mænd måtte skyndsomst tilbagekaldes
26. maj 2006

Hans Skov Christensen, administrerende direktør for Dansk Industri, er i en dagbladskronik kommet med denne bekendelse:

"Jeg elsker mit land. Men jeg er træt af at høre på den indre svinehund og alle dens griseavlere. Alle de fortvivlede forsøg på at omdefinere næstekærlighedsbegrebet og krumspringene for at få almindelig indskrænkethed og egoisme til at lyde af anstændig politik."

Hans Skov Christensen må være blevet umådeligt træt i tirsdags. For den dag rygtedes det over landet, hvad Dansk Folkepartis folketingsmedlem Martin Henriksen skrev på sin hjemmeside. Henriksen havde bl.a. forfattet linjerne:

"I et af verdens mest veludviklede og tolerante samfund render mørke mænd rundt og terroriserer deres eget kød og blod i familiens og islams navn. Det er realiteterne i år 2006, og den ENESTE årsag til dette er den muslimske indvandring. Den ENESTE løsning på dette problem er hjemsendelser, stramninger og en jernhård linje over for de muslimske mænd."

Martin Henriksen fortsatte: "Send mændene hjem til tortur og politisk forfølgelse og lad kvinderne opleve Vestens frihed- Hvis mændene ikke lægger deres ære bag sig, vil Danmark lægge mændene bag sig. Og vi vil frydes, når mændene udleveres til tortur og politisk forfølgelse. Det er det mindste, vi kan gøre."

Racistisk vanære

Den selvsamme Martin Henriksen overtog posten som uddannelsesordfører i Dansk Folkeparti, efter at dens hidtidige indehaver, Louise Frevert, vanærede sig ved at lægge racistiske klamamser på sin hjemmeside.

Da Henriksens bestræbelser i samme genre gav genlyd i medierne, skyndte han sig at erklære sig misforstået. Det han skrev, "var ikke ment konkret". Til Politiken sagde han: "Det skal ses i lyset af æresdrabet i Slagelse og andre ubehagelige sager, der dukker frem."

Martin Henriksen trak sit udfald så eftertrykkeligt tilbage, at hans hjemmeside ganske forsvandt fra nettet.

Selv bedyrede Henriksen, at tilbagetrækningen var hans egen beslutning. Men mon? Partiledelsen havde forinden haft fat i ham. Dansk Folkepartis næstformand Peter Skaarup erklærede:

"Han har forløbet sig ved at sige, at muslimske mænd skal tortureres. Vi går ikke ind for tortur under nogen omstændigheder, og derfor har vi sagt til ham, at det dur ikke."

Dermed gav Skaarup afkald på det fristende slagord: 'Tortur, der dur. Kryds Dansk Folkeparti.'

I en reklame for Henriksen, der - endnu - ikke er strøget af Dansk Folkepartis hjemmeside, skriver Henriksen: "Stem på mig. Fordi jeg står for retsskaffenhed og handlekraft. Fordi jeg vil kæmpe for et samfund, der sætter pris på fortiden i fremtiden."

Hvor langt tilbage i fortidens handlekraft, Henriksen ønsker sig, er vi blevet klogere på nu.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her