Læsetid: 1 min.

Nandini

15. september 2006

For tre år siden lavede Helle Ryslinge dokumentarfilmen Larger Than Life om den indiske filmindustri, Bollywood. Nu er Ryslinge tilbage i Indien, denne gang i provinsbyen Udaipur i Rajastan, hvor hun med sit videokamera har sat sig for at undersøge det typisk indiske fænomen: bykøer. Hvad foretager en byko sig i løbet af et døgn, og hvad er egentlig indernes forhold til de store dyr, som godmodigt traver omkring i gaderne? På lydsiden fortælles stort og småt om bykøernes forankring i den indiske mytologi, og om deres hverdag og trængsler; og på billedsiden følger kameraet tålmodigt og indlevende fire udvalgte og indbyrdes meget forskellige 'hovedpersoner' i en spektakulær og farverig montage, der over en lille times tid former sig til dét, som instruktøren selv ganske rammende kalder en 'stemningsrejse' ind i de labyrintiske og myldrende indiske gadebilleder.

nNandini. Instruktion: Helle Ryslinge. Dansk (Vester VovVov, Kbh., Øst for Paradis, Århus, Biffen, Ålborg og Café Biografen, Odense)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her