Læsetid: 1 min.

Nationalgarden i USA mangler udstyr pga. Irak

16. juni 2007

Nationalgarden i USA, en slags hjemmeværn, bliver ikke kun belastet af at skulle deltage i Irakkrigen. Overførelsen af ressourcer til krigen medfører, at nationalgarden i de fleste delstater mangler det nødvendige udstyr. Avisen USA Today skrev i går på baggrund af en undersøgelse, at 31 stater har maksimalt 60 procent af udrustningen.Og 18 af de 31 stater meddeler, at de råder over mindre end halvdelen af køretøjer, fly og helikoptere, våben, radioer og andet materiel, som de skal bruge til opgaver hjemme i deres respektive delstater. Talsmænd for garden siger, at manglerne skaber bekymring, om de er i stand til at løse opgaver i forbindelse med naturkatastrofer.ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her