Læsetid: 2 min.

Nej, en flygtning er et menneske

17. august 2006

På mandag den 21.august er der endnu et åbent samråd i Folketingets integrationsudvalg. Det er endnu engang på radikal foranledning. Og det er atter overflødigt og meningsløst, tjenligt mest til at udstille den radikale virkelighedsforfalskning.

Jeg mindes f.eks. et andet åbent samråd lige før sommerferien. Her ville de radikale, Morten Østergaard og Elsebeth Gerner Nielsen, kræve integrationsministeren til regnskab for "det voksende antal selvmordsforsøg" blandt afviste asylsøgere. Da det kom til stykket, viste det sig ganske vist, at antallet var ikke voksende, men kraftigt faldende. Da det kom til stykket, var der slet ikke kød på det radikale ben, ikke andet end en umådelig trang til at optræde som godhedens ædle repræsentanter.

På mandag er det samme ideologiske godhedspudsning, vi andre skal stå model til. Det handler om den hellige, abstrakte lighed - den, som alle radikale og andre politisk korrekte lever af og for.

Det handler om, at det har vist sig, at blandt de kvoteflygtninge, der kommer til Danmark, er der et flertal af kristne. Aha! siger den radikale Østergaard: dette er mistænkeligt! Dette er ikke lige! Dette må vi holde åbent samråd om!

Og samme Morten Østergaard skrev en moralsk indigneret artikel i Information under overskriften: "En flygtning er en flygtning" -for at der kommer et flertal af kristne kvoteflygtninge til det kristne Danmark,. i hvilket de derfor er nemmere at integrere end muslimske flygtninge - den slags må radikale stille spørgsmål om, for er det nu også lige?

Men hvis en flygtning virkelig er en flygtning, så var der slet ikke noget problem, for så skulle flygtningen rejse hjem og slet ikke integreres. Det er jo grundforholdet. En flygtning er et menneske, der på grund af livsfare i sit hjemland får asyl i et andet land, men som naturligvis skal rejse hjem, når muligheden eksisterer. Sådan var 250.000 tyskere flygtninge i Danmark, men rejste hjem igen til et ødelagt Tyskland for at bidrage til at genopbygge det. Sidste tysker forlod Danmark i 1949.

Jo, hvis en flygtning virkelig er en flygtning, er der ikke noget problem.

Men blandt andet de radikale har bidraget til at forfalske begreberne, så en flygtning er blevet til en indvandrer, og for en indvandrer gælder det, at vedkommende skal søges integreret. Her gælder det naturligvis, at en kristen indvandrer har langt nemmere ved at blive integreret i Danmark end en muslimsk. Man skal være muslim eller radikal for at bestride det. Jeg ved ikke, hvorfor der er flere kristne end muslimer blandt kvoteflygtningene, men jeg finder forholdet heldigt.

Nej, svarer en martialsk Morten Østergaard, for en flygtning er en flygtning! Hvad ligger heri? Heri ligger, at et nummer er et nummer. Men en flygtning er ikke et nummer, men et levende menneske, og derfor er flygtningens religiøse, kulturelle og folkelige ballast selvsagt betydningsfuld. Og når Morten Østergaard bestrider det, er det endnu en gang, fordi kulturradikalismen er døv og blind for virkelighedens karakter af forskelligartethed og menneskers deraf følgende forskellighed.

Alt for begrebsrytteriet! Det er de radikales udgangspunkt. Alt for ligheden! En flygtning er en flygtning, for mennesket er et nummer, eftersom mennesker ikke har historie, kultur og identitet. Det proklamerer Morten Østergaard, folketingsmedlem for Det radikale Venstre.

Og derfor skal vi holde åbent samråd i integrationsudvalget på mandag.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her