Læsetid: 1 min.

Nødretstilstand efter vold

14. november 2006

*Efter en bølge af uroligheder erklærede de politiske ledere i Tchad i går nødretstilstand i hovedstaden N'Djamena og i flere østlige områder, meddelte en talsmand for regeringen. Regeringen, der allerede står over for et væbnet oprør, har beskyldt arabiske militser fra Sudan for at sætte arabiske og ikke-arabiske grupper op imod hinanden ved hyppige angreb ind over Tchads østlige grænse til det krigshærgede Darfur. Over 220 personer blev meldt dræbt, et stort antal såret og flere landsbyer raseret efter sammenstød i den seneste tid.

I Genève har FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) i månedsvis advaret om, at Darfur-konflikten truer med at destabilisere hele regionen. ritzau/Reuters

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her