Læsetid: 1 min.

Ny avis i post-samarbejde

Post Danmark skal hjælpe med at omdele gratisavis og andre forsendelser tidligt om morgenen
30. maj 2006

Et helt nyt selskab skal stå for at dele gratisavisen Nyhedsavisen ud til danskerne fra morgenstunden. Samtidig skal budene tage andre forsendelser med ud.

Post Danmark går nu sammen med selskabet 365 Media Scandinavia, der står bag Nyhedsavisen, om at oprette det nye selskab. Dermed får avisselskabet løst sit problem med at få en lille halv million aviser bragt ud hver morgen. Og Post Danmark tager hul på et nyt marked.

"Vi etablerer det system, som Danmark har manglet til omdeling af uadresserede forsendelser, så de ligger i modtagerens brevkasse senest kl. syv hver morgen seks dage om ugen," siger Helge Israelsen, adm. direktør for Post Danmark.

Det nye selskab bliver selvstændigt med egne bude og eget distributionsnet. 365 Media Scandinavia, der er en del af den islandske Dagsbrún-koncern, ejer 51 procent, mens Post Danmark ejer 49 procent.

Selskabet skal være klar til efteråret. Inden da skal man have et budkorps med formentlig omkring 1.000 bude på plads. Ud over den nye gratisavis bliver selskabet en kanal for andre, der vil have reklamer eller ugeaviser ud tidligt på dagen i udvalgte dele af landet. Fokus bliver på de store byer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her