Læsetid: 1 min.

Ny krig om klassikere på vej

*En ny bølge af interesse for klassiske romaner er på vej i flere europæiske lande. I England har forlaget Penguin længe siddet på 65 procent af ma...
14. december 2006

En ny bølge af interesse for klassiske romaner er på vej i flere europæiske lande. I England har forlaget Penguin længe siddet på 65 procent af markedet, men får til sommer kamp til stregen af Random House/Vintage, som vil udgive 20 klassikere med et moderne grafisk udseende, fulgt af endnu 30 til efteråret.

Klassikerne vil blive lanceret med et højere reklamebudget end en ny roman af Dan Brown. Man vil udgive Jonathan Swift, Dickens og Jane Austen samt - blandt andet - alle P. G. Wodehouses 43 bøger. I Sverige planlægger Bonniers en ny klassikerserie med f.eks. Nabokov og Borges. Tolstojs 'Krig og Fred' er netop udkommet i en ny svensk oversættelse, som topper bestsellerlisten. Hvornår rammer bølgen Danmark?

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu