Læsetid: 1 min.

Økologisk clubbing

28. november 2006

*Myndighederne i den hollandske by Rotterdam har givet grønt lys for projektet 'the Sustainable Dance Club' som så vidt vides - hvis det ellers realiseres - vil blive verdens første økologiske natklub/diskotek.

En af de mest opsigtsvækkende grønne ideer i projektbeskrivelsen er konstruktionen af et specielt dansegulv, hvor gæsternes - formentlig energiske - bevægelser vil blive omdannet til elektricitet. Andre elementer bliver regnvandstoiletter, økologisk øl og vægge, der skifter farve alt efter, hvor meget varme gæsterne selv genererer, når de er indenfor.

Professor Han Brezet fra det teknologiske universitet i Delft, der er teknisk rådgiver på projektet udtalte i sidste uge BBC World Services program 'Culture Shock,' at han har været overvældet over den store interesse, projektet har været genstand for: "Jeg er overrasket, men her i Rotterdam er der ved at ske noget nyt. Det er en kreativ by med en stor subkultur som gerne vil handle bæredygtigt og praktisk på samme tid."

Planerne med dansegulvet er flere, men i det lange løb er tanken, at gulvet skal have en speciel overflade lavet af kvartskrystaller som er varmeledende og genererer elektricitet, når der bliver trådt på dem. Fænomenet hedder piezoelektricitet, og det bliver formentligt ikke helt billigt at få til at virke, formaner professoren.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her