Læsetid: 1 min.

Opposition vil have udskrevet valg

19. december 2006

*Den dybe politiske krise i Libanon skal løses ved et nyvalg, mener oppositionen, som ledes af den pro-syriske Hizbollah-bevægelse. Den syrisk-venlige Omar Karami, der er tidligere premierminister, siger, at de forskellige oppositionsgrupper mandag mødtes for at drøfte situationen, og her blev det besluttet, at grupperne i samlet flok opfordrer til nyvalg. Forrige valg var for halvandet år siden. Det shiamuslimske Hizbollah og den kristne opposition har siden den 1. december demonstreret dagligt i Beirut for at tvinge regeringen til at gå af. Regeringen under premierminister Fuad Siniora har afvist det hidtidige krav om en national samlingsregering.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her