Læsetid: 1 min.

Oppositionen kræver nyvalg

25. september 2006

Polens største oppositionsparti, den liberale Borgerplatform, prøvede i går at opnå støtte til at opløse parlamentet og dermed bane vejen for et nyvalg.

"Polen har ikke råd til yderligere 12 måneder med ballade, konflikter, aggressioner og en skændsel af landets omdømme," sagde partileder Donald Tusk med henvisning til den nationalkonservative regerings turbulente første år ved magten.

Imens kæmpede premierminister Jaroslaw Kaczynski for at samle et nyt flertal for sin regering, efter at han fredag smed det venstrepopulistiske bondeparti Selvforsvar og dets leder Andrzej Lepper ud af regeringen. Kaczynski prøver at lokke afhoppere fra Selvforsvar over i sin fold, men flere af partiets 49 parlamentsmedlemmer tøver fortsat med at skifte politisk hest.

ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu