Læsetid: 1 min.

Oprørsgrupper økonomisk uafhængige

27. november 2006

*En hemmelig amerikansk regeringsrapport konkluderer, at irakiske oprørsgrupper hvert år tjener mange millioner dollar på oliesmugling, kidnapning, forfalskninger og andre kriminelle handlinger, som gør dem økonomisk uafhænge. Det rapporterer The New York Times på sin website. Ifølge avisen anslår rapporten, at grupper, der er ansvarlige for terroristangreb, hver år tjener mellem 70 og 200 mio. dollar fra illegale aktiviteter. 25 til 100 mio. dollar kommer fra oliesmugling og andre kriminelle handlinger, som omfatter den statsejede olieindustri. Og pårørende betaler hvert år op mod 36 mio. dollar for få kidnappede familiemedlemmer frigivet, skriver avisen.

AFP

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her