Læsetid: 1 min.

Organisation bag festival afviser uro

Bestyrelsesformand afviser alle påstande om, at festivalen Images of the Middle East kan blive berørt af den uro, som organisationen bag festivalen er plaget af. Det skyldes, at alle aftaler angiveligt er på plads. Men det passer ikke
23. juni 2006

Som svar på Informations artikel om den megen uro i Center for Kultur og Udvikling (CKU), meddeler CKU, at al tale om, at festivalen Images of the Middle East skulle være berørt af interne problemer er forkert. Det fremgår af en pressemeddelelse, som centret udsendte i går. Begrundelsen for, at festivalen kører som planlagt, er, at "aftalerne med eksterne partnere allerede er indgået". Det er imidlertid ikke korrekt.

Flere af festivalens partnere, herunder en række af de kommuner, der planmæssigt skal købe kulturpakker af CKU's festivalprogram, har nemlig endnu ikke indgået kontrakter med centret. Det bekræfter flere kommuner, som Information har talt med.

Usikre på indholdet

Alex Nielsen, der er by-koordinator i Skive Kommune, fortæller, at "kontrakten er endnu ikke underskrevet, fordi vi er usikre på dens indhold".

Med det henviser han til både de økonomiske forhold i kontrakten såvel som de tekniske detaljer omkring de kulturprodukter, som kommunen skal købe af festivalen.

I Hillerød og Roskilde kommuner er svarene ligeledes, at man endnu ikke har underskrevet kontrakterne.

Savner klare svar

Et af problemerne er ifølge Peter Bengsted, der er by-koordinator for Hillerød Kommune, at kommunikationen med CKU har været uklar. Derfor forlanger han på kommunens vegne, at partnerne fremover informeres bedre om, hvad der sker internt i CKU.

"Det er nu vigtigt for mig og for Hillerød kommune, at hvis festivalen skal gennemføres, så skal vi have nogle klare svar på, hvad der foregår. Det er vi nu blevet lovet af centrets nyansatte projektmedarbejder, Hanne Thorn-ager."

Bestyrelsesformand for CKU, Grethe Rostbøll, erkender også efterfølgende, at det ikke er alle aftaler, der er på plads, men som hun nu vælger at formulere det:

"Aftalerne er stort set på plads."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her