Læsetid: 1 min.

Ortodokse kirker styrket i EU

16. januar 2007

*Udvidelsen af den Europæiske Union med Bulgarien og Rumænien styrker de ortodokse kirkers stilling i EU, skriver Sofia Weekly med henvisning til Christian Today online. Begge de to nye fattige EU-medlemmer har hastigt voksende befolkninger, og i begge lande tages religion mere alvorligt end i det meste af det sekulært prægede Vesteuropa.

Udviklingen kan ses flere steder. Polen blev f.eks. medlem af EU i 2004, og her er omkring to millioner af landets indbyggere udvandret for at finde arbejde andre steder i unionen. De fleste af polakkerne er søgt til det liberale Storbritannien og ud over at bidrage til den britiske økonomi har den massive indvandring af polakker på over en halv million mennesker styrket de ortodokse kirker i Storbritannien. Over 100 polske præster arbejder nu i England og Wales.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu